Muhaliflerin 19 Haziran’da yaptığı kongreye katılan ve Meclis İdare Amirliğinden istifa eden MHP Adana milletvekili Seyfettin Yılmaz, SÖZCÜ’ye konuştu. Kongre sürecinde AKP’li birçok milletvekilinin kendisine “Devlet Bahçeli’ye sahip çıkmak lazım” dediğini anlatan Yılmaz, “Kurdukları saadet zincirinin ve tek adamlık parti devletinin devam etmesi için MHP’nin başında Devlet Bey’in kalmasını istiyorlar” dedi.

'ONUNLA YÜRÜMÜYOR'


Türk siyasetinin tıkandığı için MHP içinde muhalif saflara katıldığını belirten Yılmaz ''Devlet Bahçeli’yi vatandaşa kabul ettirmekten, kendi politikalarımızı anlatmak noktasında sıkıntılar yaşıyoruz’ deniyor. Tabanımız ve teşkilatlarımızın yaptıkları yorumlar Genel Başkan’la bu işin yürümediği manasına geliyor” dedi.

Yılmaz, tabanın, Bahçeli liderliğindeki MHP’nin AKP’ye alternatif olma konusunda bir umut taşımadığının dile getirildiğini de savundu. “1 Kasım seçimleri tabanımızda bir travma yarattı. Bunun yegane sorumlusu olarak Genel Başkan’ı görüyorlar. Seçmen mevcut haliyle MHP’yi bir iktidar ya da koalisyon ortağı olarak görmüyor” açıklaması yaptı.

FOTO:SÖZCü- MHP Adana milletvekili Seyfettin Yılmaz, (solda) Sözcü muhabiri Kamil Elibol'un sorularını yanıtladı. FOTO:SÖZCü- MHP Adana milletvekili Seyfettin Yılmaz, (solda) Sözcü muhabiri Kamil Elibol'un sorularını yanıtladı.

'YÜZDE 30 OY ALIR'


Akşener’in MHP’ye lider olması halinde yüzde 25-30’lardan başlayarak yüzde 58’lere kadar oy alabileceğini savunan Yılmaz şu mesajları verdi:

“MHP’ye hayatının bir döneminde oy verenlerin toplamı yüzde 58. MHP, bu umudu, heyecanı tabana yansıtamıyor. Enerjiyi, sinerjiyi veremiyor. Türkiye sonu belli olmayan bir maceraya doğru sürükleniyor. Kaygı taşıyan seçmen kitlesi yegane umut olarak MHP’yi görüyor. Aranan özelliklerin Akşener üzerinde toplandığını gözlemledim. Bütün riskleri göze alarak görevlerimden istifa ettim bu mücadeleye dahil oldum.

'BAŞKAN OLAMAZ'


MHP’de lider ve kadro değişimi olursa Tayyip Erdoğan’ın başkanlık hayali kesinlikle suya düşer. Havuz medyası da saltanatın devam etmesi için MHP yönetiminin yanında tavır aldı. Saray cephesinde Devlet Bey’in MHP’nin başında kalması yönünde çok ciddi emareler var.

Olası bir erken seçimde MHP’nin mevcut politikaları ile barajı aşma noktasında zorlanacağı ortada. 2015 kongresinde Genel Başkan’ı seçen bin 200 delegenin 800’ü ‘MHP’de bir kan değişimine ihtiyaç var. Artık iktidar olmak istiyoruz. Bu yapı ile gidemez’ diye irade ortaya koyuyor. Burada sayın Bahçeli devlet adamlığı kimliği ile bu talebe uyması lazım. Türkiye’de fiilen bir sistem değişikliği oldu. Bunu yasal olarak getirmeye çalışan bir AKP var.

'KASIRGA VAR'


Anadolu’da artık kasırgaya dönüşmüş taban hareketi var. Bu hareketin önünde mahkemelerle falan durmak mümkün. değil. Meral Hanım rüzgarı Anadolu’da yayılmış sel olmuş geliyor. Türkiye ise, tek adamlı, tek partili bir yapıya doğru gidiyor. Bunun önüne geçilmesi lazım. Tabandan gelen bu seslere Genel Başkan’ın kulak vermesi lazım. Kendisi de kongrede aday olabilir ama  800 delegenin değişim talebine güvenerek, bu kongreyi işler bu aşamaya gelmeden toplayıp süreci yara almadan tamamlamalıydı.

İLGİLİ HABERKemer Belediye Başkanı’ndan Bahçeli’ye Meral Akşener’li cevap!Kemer Belediye Başkanı’ndan Bahçeli’ye Meral Akşener’li cevap!