BURSA Teknik Üniversitesi (BTÜ) ev sahipliğinde, İstanbul Üniversitesi ve Kataliz Derneği işbirliği ile Bursa'da düzenlenen Uluslararası Kataliz Konferansı’na katılan Almanya Başbakanı Angela Merkel’in eşi Prof. Dr. Joachim Sauer, organizasyonu 'Mükemmel' olarak nitelendirerek, Bursa Teknik Üniversitesi’ne teşekkür etti.
Uluslararası Kataliz Konferansı, son gün sunumları ve organizasyon komitesi başkanı Prof. Dr. M. Ali Gürkaynak’ın kapanış konuşması ile sona erdi. Hayatı kolaylaştıran ve günlük yaşamın her aşamasında, çok geniş alanlarda kullanılan plastik ürünlerden, alternatif yakıtlara, petrokimya ürünlerinden, nano teknoloji ürünlerine kadar birçok malzemenin üretilebilmesinde büyük rol oynayan katalizörlerin ele alındığı konferansa yurt dışı ve yurt içinden alanında dünyanın en yetkin bilim insanları, üç gün boyunca 28 sözlü ve 159 poster sunumu ile en yeni bilimsel araştırmalar ve teknolojik gelişmeler hakkında bilgi aktardı.
Konferansın açılış sunumunu gerçekleştiren ve alanında dünyanın öncü isimlerinden biri olan Almanya Başbakanı Angela Merkel’in eşi Berlin Humboldt Üniversitesi’nden Prof. Dr. Joachim Sauer; konferans hakkında görüşlerini aktarırken, "Çok önemli bir etkinlik. Organizasyon tam anlamıyla mükemmeldi. Bursa Teknik Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum. Önemli, ilgi çekici ve faydalı bilimsel görüşmelerde bulunduk. Genç bilim insanlarının da hazırladığı oldukça etkileyici sunumlar vardı, çok beğendim ve yararlı buldum" ifadelerini kullandı.
ABD, Ohio State University Kimya ve Biyomolekül Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ümit Özkan ise konferansın çok iyi düzenlendiğini ve etkileyici olduğunu belirterek, "Türkiye’deki katalizör araştırmalarının geleceği adına da umutlandığımı belirtmek isterim. Bursa Teknik Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nin misafirperverliği harikaydı, teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Hollanda, Utrecht University, İnorganik Kimya ve Kataliz Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Krijn P. de Jong konferans sonunda yaptığı açıklamasında, "Programın tümünü çok faydalı buldum. Hem genç araştırmacıların hem de tecrübeli bilim insanlarının çok iyi bir sentezi ile oluşan sunumları takip etmekten büyük keyif aldım. Genç araştırmacıların da nasıl aktif olabileceğini görmüş olduk. Bildirilerde sunulan spesifik bilgilerin tüm konuşmacı ve katılımcılar için oldukça faydalı olduğuna inanıyorum. Gerek soru-cevaplar ile gerekse üç gün boyunca yapılan karşılıklı görüşmelerle konferansın tüm katılımcılara çok iyi fırsatlar sunduğuna şahit olmaktan mutluluk duyduk" dedi.

DHA