Mehmet OKUR SİLİFKE (Mersin), (DHA) - MERSİN Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) öncülüğünde toplanan çevreciler, Silifke İlçesi`nde kurulan Medcem Çimento Fabrikası ile kurulması planlanan çimento fabrikalarının su kaynaklarını tehlikeye sokacağını dile getirerek protesto eylemi yaptı.
İlçeye bağlı Işıklı Mahallesi`nde bir araya gelen çevreciler, `Kömürle yanmak istemiyoruz`, `Silifke uyuma, termiğe nükleere karşı çık`, ` Kanser olmak istemiyorum`, `Termik santral ve çimento fabrikası istemiyoruz` pankartları açtı. Yöre halkının da destek verdiği eylem sırasında bir açıklama yapan MERÇED Silifke Temsilcisi Ayşe Doğan, küresel ısınma ve su kaynaklarının hoyratça kullanılması nedeniyle gelecekte insanı bekleyen en büyük tehlikenin susuzluk olduğunu söyledi.
Yeşilovacık ve Akdere mahallelerinde su sorunları yaşandığını ve bunun da en büyük nedenin mevcut çimento fabrikası olduğunu söyleyen Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çimento fabrikasının hem işletmesinde, hem de ham maddesinin elde edildiği maden ocaklarındaki su ihtiyacının karşılanması amacıyla yapılan sondajlar, yöre halkının kullandığı yer altı su kaynaklarına müdahale etmiştir. Bu sondajların yer altı su kaynaklarının doğal düzenini olumsuz etkilemesi sonucunda deniz suyu iç kesimlere sızmış, yeraltı tatlı su kaynaklarına karışmıştır." 
`YÖRE, RANTA KURBAN EDİLİYOR`
Avrupa`nın ikinci büyük çimento fabrikasının bölgede faaliyette olduğunu, bunun dışında bir çimento fabrikasının kurulması için de çalışmaların devam ettiğini hatırlatan Ayşe Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
DHA