MERSİN’de şehit yakınları ve gazilere devlet övünç madalyaları ve beratları törenle verildi.
Mersin Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Vali Özdemir Çakacak ve AK Parti Milletvekilleri Ali Cumhur Taşkın ve Hacı Özkan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Özgür Sanal, şehit yakınları gaziler ile çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehit ve gazilerin özgeçmişleri slaytlar eşliğinde okundu.
Törende konuşan Vali Çakacak, şehitlerin, gazilerin, vatan ve millet uğruna gösterdikleri büyük fedakarlıkları asla unutmayacaklarını ve karşılıksız bırakmayacaklarını söyledi. Konuşmasının devamında şehit yakınları ve gazilere seslenen Çakacak, şunları söyledi: "Evlatlarınızı Vatan uğruna feda etmenize rağmen sabır ve metanetinizi koruyarak dilinizden 'Vatan sağ olsun' cümlesini düşürmeyen şehitlerimizin değerli aileleri ve kahraman gazilerimiz olan sizler, bizler için en kıymetli emanetlersiniz. Bunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayacak, sizleri her zaman baş tacımız olarak görmeye ve her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberliğini kaybetmiş milletler tarih sahnesinden silinip gitmişlerdir. Bu nedenle de atalarımızın bizlere kutsal emaneti olan Vatanımızı, göklerinde dalgalanan Şanlı Bayrağımızı ve minarelerinden yankılanan ezan seslerini sonsuza kadar yaşatmak için birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde, daima var gücümüzle hep birlikte çalışacağız."
Atatürk’ün 'Bir millet, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe, yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez' sözünü hatırlatan Vali Çakacak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Milletimiz; birlik ve beraberliğini, kardeşliğini muhafaza ederek bugüne kadar karşılaştığı bütün sıkıntıların üstesinden el birliğiyle gelmiştir. Vatan, millet, istiklal ve din kavramlarıyla yoğrulmuş milletimizin, tarih boyunca, mukaddesatına göz dikenlere karşı gösterdiği büyük kahramanlıklar ve bu uğurda verdiği şahadetler, bugün de ülkemize içeriden ve dışarıdan kast edenlere karşı vereceğimiz mücadelede en büyük ilham kaynağımız olmaya devam edecektir."
Törende, 13 Ekim 2014’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gümüşhane programında görevini tamamladıktan sonra görev yeri olan Malatya’ya dönerken otobüsün devrilmesi sonucu şehit olan Fatih Çevik'in yakınları ile gaziler Hasip Kara, Yahya Aydın, Batuhan Göz, Erkan Kartal ve Hasan Bastık’a madalya ve beratlarının Vali Çakacak tarafından verilmesinin ardından, günün anısına çekildi.

DHA