Hafta sonu tüm yurdu etkisi altına alan ve dün etkisini yitiren soğuk hava kütlesi yarından itibaren yeniden etkili oluyor.

FOTO:DHA - Meteoroloji, vatandaşları yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyardı.


Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yurdun Güneybatı kesimlerinin bugün öğle saatlerinden sonra Orta Akdeniz üzerinden gelecek ılık ve yağışlı havanın etkisine gireceğinin belirtildi. Açıklamada, Kıyı Ege’nin yağmurlu, İç Ege ile Göller yöresinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceğinin tahmin edildiği vurgulandı.

PERŞEMBE GÜNÜ YAĞMUR


21 Ocak Perşembe günü güneybatıdan itibaren yurdu etkileyen yağışlı sistemin Ege, Marmara’nın Güneydoğusu, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yağışlara neden olması beklendiği aktarıldı. Yağışların Muğla ve Antalya illerinde kuvvetli olmak üzere kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesiminde yağmur, Marmara’nın güneydoğusunda karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olmasının beklendiği kaydedildi.

CUMA KAR GELİYOR


22 Ocak Cuma günü mevcut yağışlı hava üzerine yurdu Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin edildiğinin vurgulandığı açıklamada, şöyle denildi: “Cuma günü Marmara’nın Doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısının yağışlı geçeceği, yağışların Akdeniz kıyı kesimi ile Güneydoğu Anadolu’nun batısında yağmur diğer yerlerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Soğuk ve genellikle kar yağışlı bu sistemin hafta sonunda da yurdumuzun kıyı Ege ile Marmara’nın batısı dışında tamamında etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor. Yarın ve Perşembe günü batı bölgelerimizden başlayarak artacak olan hava sıcaklıklarının Cuma gününden itibaren hafta sonunda tekrar azalacağı bekleniyor.” (Cihan)