Meteoroloji’den yapılan açıklamada yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi, buzlanma ve don olayı gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.



Meteoroloji’den yapılan açıklama şöyle: "Yağışların; İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu ile Sakarya, Kocaeli, Kahramanmaraş, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli (5-20 cm) ve yer yer yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi, buzlanma ve don olayı, tipi şeklinde kar yağışı vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir."

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI GECE ETKİSİNİ ARTIRDI

İstanbul'da gün içinde başlayan kar yağışı gece saatlerinde de etkisini artırarak devam etti. Taksim Meydanı'nda kar yağışını fırsat bilen bazı vatandaşlar, anıt önünde öz çekim yaptı.

Marmara Bölgesi'ni etkisi altına alan soğuk ve karlı hava etkisini sürdürüyor. İstanbul'da gün içinde başlayan kar yağışı gece saatlerinde de artarak devam etti. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, cep telefonları ile öz çekim yapmayı da ihmal etmedi. Taksim Meydanı anıt önünde bulunan bazı çocuklar, biriken kar üzerinde kayarak eğlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait tuzlama araçları ise gece boyu çalışmalarını sürdürdü. Kar yağışının yüksek bölgelerde daha da etkili olduğu görüldü.