MHP'de yılan hikayesine dönen kongre sürecinde bu pazar kritik bir gün daha yaşanacak. Çağrı Heyeti'nin çağrısıyla muhalifled 19 Haziran Pazar günü tüzük kurultayı için biraraya gelecekler. Ancak MHP Genel Merkezi söz konusu kongre kararını tanımıyor. Konuyla ilgili MHP Genel Merkezi cephesinden son çıkış Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın'dan geldi. Yalçın "Genel Merkez karar organları Genel Başkan, MYK ve MDK'dır. Çağrı Heyeti tüzüğümüze göre bir karar organı değildir" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, muhaliflerin 19 Haziran'daki kurultay çağrısına ilişkin yazılı bir basın açıklaması yaptı.  Yalçın, Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini savunarak, "Terörle mücadelede her gün ocaklara kor ateşler düşmekte; kahraman güvenlik görevlileri bizim huzur ve güvenliğimiz, birlik ve bütünlüğümüz için her gün beşer onar şehit olup kara toprağa girmektedir. Vatan için canlarını feda eden güvenlik görevlilerimiz ve silahlı bombalı saldırılarda hayatlarını kaybeden sivil vatandaşlarımız için yüreğimiz her gün yeniden dağlanmaktadır. Türkiye'nin bu badireli günlerinde; geçmişte ve bugün devlet kademelerinde görev yapan, hükûmette bakanlık görevi üstlenen kişilere ve siyasetçilere düşen; milletimizin bekası ve devletimizin bütünlüğü yolunda canlarını feda edip kanlarını dökenlerin fedakârlık, feragat ve diğerkâmlıklarına saygı ve liyakat göstermektir.  Ne var ki terörle mücadele yöntemlerini, bölücü terör örgütünün propaganda metotlarını ve karşı propaganda usullerini en iyi bilenlerden biri olması gereken, vaktiyle bakanlık görevi üstlenmiş bazı isimler; siyasi ihtiraslarını yenemeyerek yaptıkları açıklamalarla şehitlerimizin kemiklerini sızlatmakta, gazilerimizi üzmekte, vatandaşlarımızı hayal kırıklığına uğratmaktadır" dedi.

MERAL AKŞENER'İN AÇIKLAMALARINA ELEŞTİRİ


MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, genel başkan adaylarından Meral Akşener'in faili meçhul cinayetlere ilişkin "Ne derseniz deyin hepsi kabulümdü" sözlerini eleştirerek şunları kaydetti, "Kimi koltuk hesapları kimi de siyasi parti genel başkanlığı gibi kişisel planları uğruna yollara düşen bu gibilerin, gözlerini hırs bürüdüğü anlaşılmaktadır. Çünkü bunlar arasında, devlet umuru görmelerine rağmen görev başında oldukları dönemdeki faili meçhul cinayetleri üstlenircesine 'Ne derseniz deyin hepsi kabulümdür' şeklinde sorumsuz beyanda bulunanlar çıkmaktadır. Bu neviden ifadeleri; sadece kaş yapayım derken göz çıkarmaktan, pot kırıp çam devirmekten ibaret görmek yeterli değildir. MHP saflarında politikaya soyunan kimseleri; şahsi hırslarına yenilmemeleri, kendi ikbali ve siyasi hesapları uğruna devletin terörle mücadeledeki kazanımlarına ve mensup olduklarını öne sürdükleri MHP camiasına daha fazla zarar vermemeleri konusunda uyarıyoruz."

"BAHÇELİ'NİN İSTİFA EDECEĞİ İDDİALARI ASILSIZDIR"


Semih Yalçın, MHP liderinin istifa ederek 10 Temmuz'daki kongreye katılmayacağı iddialarının asılsız olduğunu söyleyerek, "MHP Gelen Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin istifa edeceğine ve 10 Temmuz'da yapılacak 6. Olağanüstü Kurultaya katılmayacağına dair iddialar da spekülasyondan ibarettir. Bu tür iddiaları ortaya atan kimselerin muhtemelen böyle bir beklentisi ve umudu vardır. Ancak Devlet Bahçelisiz Olağanüstü Kurultay senaryosunu yazan ve oynayanlar, 10 Temmuz'da hayal kırıklığına uğrayacaklardır. MHP, suni kongre gündemi oluşturup Hareketimiz ve camiamız üzerinde oynanmaya çalışılan oyunu bozacaktır" diye kaydetti.
(DHA)