MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın, “Biz desteği AKP’ye vermiyoruz. Başkanlık sistemine de vermiyoruz. Biz desteği halkoylamasına veriyoruz” sözleri partide tartışma yarattı. Başkanlık sisteminin referanduma gitmesi için “evet” oyu kullanacaklarını açıklaması da ülkücüleri ikiye böldü.

GİZLİ FORMÜL


Taban ve seçmenden referandumda 'hayır' oyu kullanmalarını isteyeceklerini deklare eden MHP’de, Devlet Bahçeli’nin kafasında 'yetkisi budanmış başkanlık' formülü yattığı belirtiliyor. 5’i muhaliflere destek veren 40 vekilli MHP grubu, AKP’nin Meclis’e getireceği Anayasa değişikliğine 'şartlı evet' diyecek. FETÖ’nün gizli haberleşme programı ByLock’u kullanan AKP milletvekili olduğunu iddia eden MHP kurmayları teklife AKP içinden 'fire' çıkacağından emin. MHP, fiili durumu sona erdirmek ve başkanlık sistemi tartışmalarını bitirme noktasında son hamle için planlarını yapıyor.


ÜMİT ÖZDAĞ: BAŞKANLIĞA 'HAYIR' DİYECEĞİZ

Öte yandan MHP Milletvekileri Ümit Özdağ, Yusuf Halaçoğlu, Nuri Okutan ve İsmail Ok, Başkanlık sistemini getiren Anayasa değişikliğine 'hayır' oyu vereceklerini açıkladı. MHP'de muhalif isimlerden, Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, milletvekilleri Nuri Okutan, İsmail Ok ve Yusuf Halaçoğlu ile düzenlediği basın toplantısında, Başkanlık sistemini getiren Anayasa değişikliğine 'hayır' oyu vereceklerini açıkladı. Adana milletvekili Seyfettin Yılmaz'ın da kendileriyle birlikte hareket ettiğini ancak rahatsızlığı nedeniyle toplantıya katılamadığını belirten Özdağ, "Başkanlık sistemiyle Türkiye'nin federasyona ve bölünmeye gideceği endişesi taşıyoruz. Parlamenter rejimin devamından yanayız. TBMM'de evet deyip referandumda hayır demenin halkın aklıyla alay etmek olduğunu biliyoruz. Referandumda hayır oyu vereceğiz ve evet oylarının 330'un altında kalması için mücadele edeceğiz" dedi.