Mahkeme kararlarıyla kurultay süreci belirsizliğini koruyan MHP’de Genel Merkez ve muhalifler arasında bu kez de bayramlaşma gerginliği yaşanıyor. MHP Genel Merkezi’nde bayramlaşma yarın saat 14.00’te yapılacak. Muhalif genel başkan adaylarından Meral Akşener de aynı saatte bayramlaşma programı düzenlemişti ancak akşam 22.00 sıralarında geri adım atarak, 'yanlış anlamalara' yer vermemek adına bayramlaşma saatinin yarın (6 Temmuz) 16:00'a çekildiğini belirtti.


GENEL MERKEZ’DEN SERT TEPKİ


Akşener’in Genel Merkez ile aynı saatte bayramlaşma programı düzenlemesine MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın sert tepki göstermişti. Bugün de MHP’nin Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, twitter’dan yazdığı mesajda, “Değişimciyim diyen değişikler değişimciliğinize bayramla başladınız. Liderimiz Devlet Bahçeli, kucaklaşma yerimiz MHP” dedi. Çetin, mesajında ayrıca şu ifadeleri kullandı: “Bayramı, bayramlaşmayı bilmeyen, kucaklaşmayı ayrışmaya dönüştüren, hırslarının esiri, patronlarının kölesi, MHP’yi ve ülkücüleri bölme projesinin elemanı ve aksesuarlarına ülkücülerin vereceği ders vardır. Sizlere ibretlik bir ders vereceğiz”

İLGİLİ HABERMHP'li muhaliflerden ortak karar: Birlikte hareket edeceğizMHP'li muhaliflerden ortak karar: Birlikte hareket edeceğiz

AKŞENER DAVETİ TEKRARLADI


Çetin’in bu açıklamasından birkaç dakika sonra Meral Akşener twitter’dan attığı mesajla yarınki bayramlaşma programının davetini tekrarladı. Akşener, “06.07.2016 günü saat 14.00-17.00 arası Anadolu Otel-Söğütözü’nde ülküdaşlarım ve vatandaşlarımızla bayramlaşacağız” mesajını yazdı. MHP’de bayramlaşma ‘restinin’ yarın nasıl bir sonuç vereceği, delegelerin Genel Merkez’in mi yoksa muhaliflerin önde gelen isimlerinden Meral Akşener’in bayramlaşma programına mı katılacağı merakla bekleniyor.

PAZARTESİ MUHALİFLER BİR ARAYA GELECEK


MHP’de kurultay süreci ise belirsizliğini korumaya devam ediyor. 10 Temmuz için belirlenen kurultay tarihi, YSK’dan çıkan karar sonrası iptal edildi. YSK’nın kararı sonrası bir araya gelen dört genel başkan adayı Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, Devlet Bahçeli’nin 10 Temmuz’da seçimli kurultay yapılacağını açıklamasına karşın, YSK toplantısından 10 dakika önce bundan vazgeçtiğini ifade etmişlerdi. Açıklamad, dört genel başkan adayı olarak seçimli kurultayı toplamak için hukuki mücadeleye devam edecekleri ve 11 Temmuz pazartesi günü saat 14.00’te Anadolu Otel’de istişare yapmak amacıyla yeniden bir araya gelecekleri belirtilmişti.