MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin darbe yapacağı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamanın sorulması üzerine Ayhan, "Eğer Türk Silahlı Kuvvetleri böyle bir açıklama yapmak zorunda kaldıysa, daha önce hükümet, bakanlar Genelkurmay'ın hükümete bağlı olduğunu ifade ediyorlardı. Şimdi eğer buna karşı bir cevap vermek gerekirse, öncelikle hükümetin cevap vermesi lazımdı. Hükümet bu işten biraz vazgeçti herhalde ki zorunlu olarak böyle bir açıklama mı ortaya çıktı? Onu hükümete sormak lazım" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Türkiye'nin terör konusunda geldiği noktanın AK Parti iktidarının öngörüsüzlüğü, ilkesizliği, milli politika ve strateji benimseme konusundaki zafiyetinden kaynaklandığını ileri sürerek, "Siyasi bekaları için Türk milletini etnik mozaik olarak görmeye, ayrımcılık tohumları ekmeye çalışanlar şimdi nasıl oluyor da 'Selamlaşın' çağrısı yapabilmektedir. Maalesef, Allah'ın selamının bile siyasete alet edilmeye çalışıldığı bir döneme gelinmiştir." diye konuştu.

"MAALESEF, ALLAH'IN SELAMININ BİLE SİYASETE ALET EDİLMEYE ÇALIŞILDIĞI BİR DÖNEME GELİNMİŞTİR"



"Güneydoğu'da bugün yaşananlar da terör örgütüne karşı askerin polisin operasyon yapmasına engel olan da AKP hükümetinin tarihi sapma ve yanlışlarıdır" diyen Ayhan, bu zafiyetin sorumlularının halen iş başında olduğunu söyledi. Ülkeyi kutuplaştıranın, milleti 36 gruba ayıranın, etnik ve dini aidiyetlerine ayrıştıranın da AK Parti hükümeti olduğunu savunan Ayhan, konuşmasına şöyle devam etti: "Anayasa'daki Türk vatandaşlığı tanımını ırkçı bulanlar bugün selamlaşma seferberliği başlatıyorlar. Esasen milletimiz yüzyıllardır selam ve muhabbet içinde, kardeşlik içinde yaşamıştır. AKP bunu anlamakta zorluk çekiyor. Oysa AKP, bugün söylediklerinin tam tersini yapıyordu. MHP, 'bin yıllık kardeşliği bozmayın' dediğinde mankurtluk, kafatasçılıkla suçlanıyordu. Siyasi bekaları için Türk milletini etnik mozaik olarak görmeye, ayrımcılık tohumları ekmeye çalışanlar şimdi nasıl oluyor da 'Selamlaşın' çağrısı yapabilmektedir. Maalesef, Allah'ın selamının bile siyasete alet edilmeye çalışıldığı bir döneme gelinmiştir."

"2023 HEDEFLERİ 2023 HAYALLERİNE DÖNÜŞMÜŞTÜR"



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretine de değinen Ayhan, bu ziyaretin gerek bölgesel sorunların çözümünde gerekse Türkiye'nin ekonomik beklentilerini karşılamada ülkenin menfaatlerine hizmet edecek somut neticeler doğurmayacağının ortaya çıktığını savundu. AK Parti iktidarının ekonomi politikalarını eleştiren ve bugün açıklanan verilerin umut verici olmadığını ileri süren Ayhan, "2023 hedefleri 2023 hayallerine dönüşmüştür. Hükümetin ciddiyetini korumak için bu hedefleri acilen revize etmesi, kamuoyuna ve ekonomi çevrelerine mantıklı ve ulaşılabilir hedefler göstermesi ihtiyacı bulunmaktadır" açıklamasında bulundu.

"MERKEZ BANKASI BAŞKANI ERDEM BAŞÇI'NIN GÖREV SÜRESİ 19 NİSAN'DA DOLACAK"



AK Parti'nin müdahaleye dayalı vesayet ekonomisini hayata geçirmeye iddia eden Ayhan, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın görev süresinin 19 Nisan'da dolacağını, yerine yapılacak atamayı dikkatle takip ettiklerini de dile getirdi.

"TSK BÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDA KALDIYSA HÜKÜMETE SORMAK LAZIM"



Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ayhan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin darbe yapacağı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamanın sorulması üzerine "Eğer Türk Silahlı Kuvvetleri böyle bir açıklama yapmak zorunda kaldıysa, daha önce hükümet, bakanlar Genelkurmay'ın hükümete bağlı olduğunu ifade ediyorlardı. Şimdi eğer buna karşı bir cevap vermek gerekirse, öncelikle hükümetin cevap vermesi lazımdı. Hükümet bu işten biraz vazgeçti herhalde ki zorunlu olarak böyle bir açıklama mı ortaya çıktı? Onu hükümete sormak lazım" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

DHA