TRAFİK Haftası Nedeniyle Meclis'te milletvekilleri 50 promil alkolün insanı nasıl etkilediği göstermek için özel gözlük takarak gol atmaya çalıştı. Trafik kazası sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olan AK Partili Bennur Karaburun, emniyet kemerinin önemine değindi.

Trafik Haftası dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bahçesinde emniyet kemeri takmanın önemi simülatörle anlatıldı. AK Partili Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın'ın da aralarında bulunduğu milletvekilleri kaza anında takla atan otomobile binerek emniyet kemeri takmanın önemine şahit oldu. Daha sonra milletvekilleri 50 promil alkolün etkilerini göstermek için taktıkları özel gözlükle bir kaleye gol atmaya çalıştı. Gözlük nedeniyle topu çift gören milletvekillerinin bir çoğu topu kaleyle buluşturamadı. Bazı milletvekilleri de görevlerinin yardımıyla yürüyerek gol attı.

Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, alkollü araç kullanmanın tehlikelerinden bahsederek "Bir gözlük kullanarak alkollü bir sürücünün nelere mal olacağının, maliyeti yüksek nasıl kazalar yapacağını test etmiş olduk. Hele ki alkollü araç kullanmak başkalarının hayatını da riske ettiğimizi ortaya koydu.. Trafik kurallarına uyalım. Emniyet kemerlerini takalım. Sürücüleri sadece ceza alırım endişesiyle değil her yerde kurallara uymaya davet ediyorum" diye konuştu

ENGELLİ KADIN MİLLETVEKİLİ EMNİYET KEMERİNİN ÖNEMİNİ ANLATTI

Bir trafik kazası sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olan AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, emniyet kemerinin önemine dikkat çekti. Emniyet kemeri takılı olmadığı için kaza anında başını cama çarptığını ve omur ilik felçlisi olarak 5.5 ay yoğun bakımda kaldığını anımsatan Karaburun “Kartal bir araçla kaza yapmıştım. Emniyet kemerini 3 kez takmaya çalıştım gelmedi çok da önemsemedim açıkçası çünkü gideceğim yer kısa bir mesafeydi. Fakat maalesef hiçbir şey umduğunuz gibi olmuyor. Emniyet kemerim olmadığı için uçtuğum köprüden başımı cama çarptım. Omur ilik felçlisi olarak yoğun bakımda kaldım. Ciddi sıkıntılı süreçler yaşadık. Bir anlık dikkatsizlik yada kural ihlali, 'benim başıma gelmez' düşüncesini aklınıza bile getirmeyin. Başka insanların canını korumak adına, sevdiklerinizi düşünerek lütfen trafik kurallarına uyalım."

DHA