YALOVA’da Sivaslılar Gecesi’ne katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, birlik ve beraberliğin devam etmesi durumunda aşılamayacak bir engelin olmadığını söyledi. Terörün bugünün problemi olmadığını ifade eden Bakan Yılmaz, “Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz” dedi.
Altınova İlçesi’nde Altınova Belediyesi tarafından düzenlenen Hersek Güreşleri’ne katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, yağlı güreş müsabakalarında başpehlivan olan Faruk Akkoyun’a altın kemerini takdim etti. Altınova Belediye Başkanı Metin Oral ise Bakan Yılmaz’a ilçenin temsili anahtarını takdim etti.
Bakan Yılmaz, buradaki programın ardından Yalova Sivaslılar Derneği’nin organize ettiği birlik ve dayanışma gecesine katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Yılmaz, terörle mücadele konusuna değindi. Yılmaz, “Terörle mücadele bugünün problemi değil. 80’li yılları çok iyi bilirim, 70’li yılları çok iyi bilirim. 70’li yıllarda terör var mıydı? Vardı. Sıkıyönetim vardı, 12 Eylül Darbesi ondan oldu. Ondan sonra olağanüstü hale geçtik. Ta ki; olağanüstü hali biz gelince kaldırdık. 70’li, 80’li, 90’lı yıllarda terör var, 2000’li yıllarda da terör var, peki, ondan önce? Dersim İsyanı, Şeyh Sait İsyanı vardır. Osmanlı döneminde de, Cumhuriyet kurulduktan sonra da isyanlardan bu ülke bu millet bir rahat nefes alamamıştır. Ama bütün bunların üzerinden gelebilme basiretini bu millet gösterdi, onu da birlik beraberliğimizle gösterdi. İnşallah birlik ve beraberliğimiz devam ederse aşamayacağımız hiçbir engel yok. Eşkıya da dünyaya hükümdar olmaz. Onu da biliyoruz. İnşallah bu terörün de sonunu getireceğiz ama bunu getirebilmenin yolu bu. Bizim aziz milletimizin 78 milyonun doğulusu-Batılısı, Kuzeylisi-Güneylisi, diyerek hiçbir ayrım yapmaksızın, 78 milyonu Anayasal vatandaşlıkta ve hepsini birinci sınıf vatandaş kabul ederek inşallah, biz 21. yüzyılı Türklerin ve Türkiye’nin asrı yapacağız. Bugünümüz dünden çok daha iyi. İnşallah yarınımız da bugünden daha iyi olacaktır” dedi.
'MUHAKKAK Kİ; BU TOPRAKLARA BİRİLERİNİN DÜŞMESİ LAZIM'
Şehitlerin uğruna can verdiği değerlere sahip çıkılması gerektiğini belirten Bakan Yılmaz, “Muhakkak ki şehitlerimiz oluyor, yüreğimizi yanıyor. Her şehitte yüreğimizde bir yanık izi var. Gazilerimiz geliyor. Allah onlara şifa versin. Şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Ama bilin ki şair diyor ki; ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğurunda ölen varsa vatandır’. Muhakkak ki bu topraklarda birilerinin düşmesi lazım. Birilerinin kan vermesi lazım. Birilerinin can vermesi lazım ki onun için şair diyor; ‘Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda’. Bu ülkenin her karış toprağında bir şehit kanı vardır ve adeta bu ülkenin dağları tepeleri bu şehitlerin etinden kemiğinden ve kanlarından olmuştur. Onun için bu ülkenin dağı, taşı, nehri her şeyi mübarek. İnşallah o şehitlerin boş yere ölmediğini göstermek için bizim onların uğrunda can verdiği değerleri sahip çıkmamız lazım. Bayrağımıza sahip çıkacağız. Dilimize, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkacağız” diye konuştu.
Bakan Yılmaz’a konuşmasının ardından dernek yönetimi tarafından yöresel halı takdim edildi.
Programa Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ile dernek üyeleri katıldı.

DHA