CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, IŞİD’in eylem ve kaçış için zorlayacağı kapının Türk toprakları olduğunu söyledi. Türkiye'de yaşanan istihbarat zafiyetinin terör örgütünün işini kolaylaştırdığını ifade eden ekin, “Milli İstihbarat Teşkilatı, 'Muhalefeti İzleme Teşkilatı' haline gelmiştir" dedi.

CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, Türkiye'yi üzüntüye boğan Sultanahmet patlaması ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Dün sabah Sultanahmet Meydanında Suriye’den gelen Suudi Arabistan doğumlu bir canlı bomba tarafından gerçekleştirilen ve Türkiye’yi tekrar üzüntüye boğan, saldırıyı kınayan İçişleri Komisyonu Üyesi Hayati Tekin, “Bu olayın esas amacı, Türkiye’yi dünya kamuoyu gözünde güvensiz bir ülke pozisyonuna düşürmektir. Bu patlama ve sonuçlarından en fazla Avrupa ülkelerinin tedirgin olup etkilenmeleri doğaldır. Bizim içinde bulunduğumuz koalisyon güçlerinin IŞİD’e karşı taarruz halinde bulunması aynı zamanda Rusya’nın Suriye ordusu ile beraber etkili bir harekat başlatması ve Şii milislerinde desteği ile üçlü kıskaçta bulunan IŞİD hakimiyet sahalarında sıkıştırıldığı görülmektedir. Dolayısıyla IŞİD militanlarının İran’a veya Rusya’ya doğru kaçma şansları yoktur. ABD ile kanka olan güneydeki Arap devletlerine de kaçma şansı olmayan IŞİD terör örgütünün eylem ve kaçış için zorlayacağı kapı Türkiye topraklarıdır.” dedi.

“ÜLKEMİZİ TEHDİTKAR VE SIKINTILI GÜNLER BEKLEMEKTEDİR”

Türkiye'yi önümüzdeki günlerde sıkıntılı günler beklediğini ifade eden CHP'li vekil, sözlerini şöyle tamamladı: "Tam bu noktada AKP’nin aymazlığı ve MİT’in asli görevini bırakarak muhalefeti ve milletvekillerini özel hayatlarını takip etme pervasızlığını bırakmazsa ülkemizi çok daha kötü günler beklemektedir. Sonuç olarak Yapılması gereken MİT başta olmak üzere emniyet ve güvenlik güçlerinin o veya bu şekilde yeni hücrelerin oluşmasını önleyecek, mevcut hücreleri de izleyip derhal bertaraf etmesi gerekmektedir. Aksi takdirde olası büyük facialar, başta büyük şehirler ve onların nüfus yoğunluklu bölgeleri her an tehdit altında olacaktır. Aymazlığın cezasını maalesef ki masumlar çekecektir. Buna kimsenin hakkı yoktur.”