CHP Milletvekili Muharrem İnce içinde milletvekillerinin de olduğu bir heyetle Türkiye turuna başladı. “Hedefimiz 2019 ve 2023” sloganıyla yola çıkan İnce, “1919’da Kuvayı Milliye ruhuyla nasıl bir araya geldiysek şimdi de halkımızı büyük CHP şemsiyesi altında birleştirmek için geziyoruz” dedi. Programa Çorlu’dan başlayan İnce, Anadolu’yu karış karış gezeceklerini vurguladı.

Can ÖZÇELİK – SÖZCÜ

[caption id="attachment_1111845" align="alignnone" width="670"] FOTO: SÖZCÜ[/caption]

SÖZCÜ’ye konuşan Muharrem İnce, “Umutları tazelemek için” yola çıktıklarını belirterek, “Hedefimiz 2019 ve 2023” dedi. Türkiye’nin dört bir yanına gideceklerini ifade eden Muharrem İnce şöyle konuştu:

“Umutları tazelemek için Türkiye’yi gezeceğiz. Boynunuzu bükmeyin, yenilmek bizim yazgımız değil diye gezeceğiz. Bu program dâhilinde tüm Türkiye’yi karış karış gezeceğiz. Heyetimizdeki milletvekillerimizle birlikte yola çıktık.”

AKP Hükümetinin ülkeyi her alanda karanlığa sürüklediğini söyleyen İnce, Türkiye’nin geleceğini geri almak için yola çıktıklarını vurguladı.

[caption id="attachment_1111846" align="alignnone" width="650"] FOTO: SÖZCÜ[/caption]

“HEDEFİMİZ 2019 VE 2023”


AKP’nin kin ve düşmanlıkla hareket ettiğini vurgulayan İnce şu tespitleri yaptı: “Bunların davaları kin ve kan. Yöntemleri yağma ve talan. Sermayeleri sürekli yalan. Bunlar, ‘kan ve savaş’ diyor. Biz ‘insan ve aş’ diyoruz. Bunlar yiyici, gemici, bölücü. Biz ise geleceğimizi geri istiyoruz. Hedefimiz 2019 ve 2023. Sadece CHP üyelerini değil 1919’da Kuvayı Milliye ruhuyla nasıl bir araya geldiysek bugün de büyük CHP şemsiye altında birleştirmek için Türkiye’yi geziyoruz. Eğitime yeniden laik, bilimsel nitelik kazandırmalıyız. Enerjide bağımlılığa son vermeliyiz. Hukukun üstünlüğünü sağlamalıyız. Kürt sorununu sol birikimle çözmeliyiz. Karanlık zihniyetleri yıkıp atacağız, karanlık bulutları el birliği ile dağıtacağız. Dindarlar görünümüne bürünmüş hırsızlar tarikatını yerle bir edeceğiz. Bunlar bu ülkenin limanlarını, arsalarını, fabrikalarını her şeyini sattılar. Satacak bir şey kalmayınca şimdide birbirlerini satıyorlar.”

“HALKI KANDIRAN HERKESTEN HESAP SORACAĞIZ”


Muharrem İnce, iktidar olduklarında yargı önüne çıkacak kişilerin sadece siyasiler olmadığını halka yanlış bilgiler vererek yönlendirenlerden de adalet önünde hesap soracaklarını vurguladı. İnce sözlerini şöyle sürdürdü:

[caption id="attachment_1111847" align="alignnone" width="650"] FOTO: SÖZCÜ[/caption]

“İktidar olduğumuzda sadece Başbakanı, Bakanları yargıya göndermeyeceğiz. Yargıya göndereceğimiz başkaları da var. Bunlar da operasyona izin vermeyen valiler, halka yalan rakamlar söyleyerek kandıran TÜİK yetkilileri, sahte deliller üreten, sahte bilirkişilik yapan Adli Tıp ve TÜBİTAK yetkilileri, sahte reyting ölçenler… Bunların hepsini, halka yanlış bilgi veren, yönlendirenleri yargı önüne çıkaracağız.”

“DEMOKRASİ MÜCADELESİ KOLAY DEĞİL”


Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tahliyeleri ile ilgili de konuşan İnce, “Arkadaşlarımız özgürlüklerine kavuştu, çok mutluyuz. Bu topraklarda ne yazık ki bedel ödüyoruz. Kimisi Erdem ve Can gibi hapse girerek bedel ödüyor. Kimisi canından oluyor, kimisi itibarsızlaştırılıyor. Kimisi iflas ettiriliyor, kimisinin özgürlüğü kısıtlanıyor. Demokrasi mücadelesi kolay değil… Bu arkadaşlarımız da Türkiye’nin bu diktatörleşme sürecinden payını aldılar ne yazık ki” dedi.