- NEVŞEHİR’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci yıl dönümü nedeniyle törenler düzenlendi.
İlk tören Şehitler Parkı’nda düzenlendi. Vali Mehmet Ceylan, İl Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya ve Vatan Şehitleri ve Malulleri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile devam eden bir tören, 1 manga askerin saygı atışı yapması ile sona erdi.
Törenlere Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam edildi. Merkezin bahçesinde katılanlara Türk bayrağının yanı sıra kırmızı karanfiller dağıtıldı.
Vali Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi Mustafa Açıkgöz ve AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu üyesi Murat Göktürk , İl Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun’un yanı sıra, daire müdürleri ile çok sayıda şehit ailesi ve öğrenci ile askerlerin katıldığı anma etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.
Ali Bey Camii İmam Hatibi Mikail Pişkin’in Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden törende, Jandarma Yüzbaşı Kubilay Alp, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Daha sonra konuşan Vali Mehmet Ceylan, Türk milleti’nin sahip olduğu değerleri korumak için tüm zorluklara göğüs gerdiğini dile getirdi.
Etkinlik, özel bir lisenin öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan programın sunulması ile sona erdi.
AVANOS'TA DUYGUSAL TÖREN
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci yıl dönümü nedeniyle Avanos İlçesi'nde de tören düzenlendi. Atatürk Anıtı'na çenekler konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Çanakkale Savaşları'na katılan Türk askerlerinin kıyafetlerini giyen lise öğrencileri ile protokol, vatandaşlara üzüm hoşafı dağıttı. Bazı öğrenciler ve vatandaşlar, tören sırasında duygulandı ve gözyaşlarını tutamadı.

DHA