Habip ATAM-Turgut ERAT (SÖZCÜ)


İstanbul Nişantaşı’ndaki bir kafede henüz bilinmeyen bir sebeple silahlı saldırı meydana geldi. Olayda bir kişi bacağından vurulurken, polis saldırıya karışan 2 kişiyi yakalamak için çalışma başlattı. Whatsapp ihbar hattına ulaşan saldırıyla ilgili görüntülerde, vurulan kişi saldırıyı azmettiren kişi olarak Hürriyet yazarı ve ünlü işletmeci İzzet Çapa'nın ismini verdi.




Silahlı saldırı, saat 17.30 sıralarında Teşvikiye Caddesi'ndeki bir kafede meydana geldi. İddaya göre, kafenin dışındaki masada oturan Hakan B., yanına yaklaşan 2 kişiden biri tarafından tabancayla vuruldu. Saldırgan olay yerinden kaçarken, sol dizinden yaralanan 37 yaşındaki Hakan B., çağırılan ambulansla hastaneye götürüldü.

Olayın ardından İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü soruşturma başlattı. Görgü tanıklarının ifadesini alan Cinayet Masası dedektifleri, çevredeki güvenlik kamera görüntülerini topladı. İncelemelerde, bir masada oturan 2 kişinin, ayağa kalkarak Hakan B.'ye yaklaştığı belirlendi. Şüphelilrden biri Hakan B.ye bir şey söylerken, yanındaki arkadaşının tabancayla ateş ettiği tespit edildi. Çalışmalarda, şüphelilerin kimliği de belirlendi. Daha önce çeşitli suçlara da karıştıkları iddia edilen saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı. Yaşanan olayın sebebinin ise araştırıldığı öğrenildi.

İZZET ÇAPA SÖZCÜ'YE KONUŞTU

Olay sonrası SÖZCÜ'nün ulaştığı İzzet Çapa, "söz konusu şahıs benim yanımda officeboy olarak çalışıyordu, bir süre önce kendisini işten çıkarmıştım" dedi. İzzet Çapa ayrıca, yaptığı açıklamada esprili bir şekilde, "Bu saldırıyı değil ama, Brüksel saldırısını ben gerçekleştirdim" diye sözlerine ekledi.