Erhan GÖĞEM KIRIKKALE, (DHA) - BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, mevcut anayasanın Türkiye`yi taşımadığını belirterek, "Bu anayasa yapma iradesinden kaçan kim olursa olsun millet bunu görür ve cezalandırır. Çok net söylüyorum. CHP`nin yapmış olduğu hele hele başta sağlanmış olan bu anlayış birliğine, fikri birliğe yakışmadı, uygun olmadı" dedi. Kurtulmuş, parçalanan Ortadoğu coğrafyasını yenıden bütünleştireceklerini de söyledi.
Ensar Vakfı Şubesi tarafından hazırlanan ve Gençlik ve Spor Bakanlığınca kabul edilen `Düşünce Dünyamızın Mimarlarını Tanıyoruz` projesi kapsamında eğitimci yazar Vehbi Vakkasoğlu tarafından Necip Fazıl Kısakürek`in tanıtılacağı konferanslar serisinin ilki, Nur Camii Külliyesi Konferans Salonunda düzenlen törenle açıldı. Törene Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş`un yanı sıra, Vali Ali Kolat, Milletvekilleri Mehmet Demir Abdullah Öztürk, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileriyle çok sayıda davetli katıldı.
Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Numan Kurtulmuş, konuşmasına Necip Fazıl`dan övgüyle bahsederek başladı. Kurtulmuş, "İnsanlara en faydalı olan, insanlara yararı olanlardır. Aksiyonu olmayan adamın topluma vereceği hiçbir şeyi yoktur" dedi.
OSMANLI DÖNEMİNDE ÖNCE RUHU, SONRA TOPRAKLAR KAYBEDİLDİ
Osmanlı döneminde önce ruhun, sonrasında ise toprakların kaybedildiğini belirten Kurtulmuş, "Ruhumuzu kaybettiğimiz için o toprakları kaybettik. İşte bu millete son iki asırdır birileri ruhunu kaybettirmeye çalışıyor. Birileri de o ruhu yeniden kazandırmaya çalışıyor" diye konuştu.
PARÇALANAN ORTADOĞU COĞRAFYASINI BÜTÜNLEŞTİRMAK İSTERİZ
Parçalanan Ortadoğu coğrafyasını yeniden bütünleştireceklerini söyleyen Numan Kurtulmuş, "Davası büyük olmayanların bu bölgedeki sorunları çözme yeteneği de olmaz. Osmanlı; Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmadan önceki son genişliği 4.5 milyon kilometrekareydi. 20 yılda 4.5 milyon kilometrekareyi kaybettik. Balkanlarda 6 asırdır barış içinde yaşamış insanları 20 yılda darmaduman edip, birbiriyle savaşır hale getirdiler. Oyun aynı oyundur. Önce sınırlarla ayırdılar, sonrasında ise sınırlarla ayrılan insanların gönüllerini ayırmaya çalıştılar. İslam dünyasında bir çok yer siyaseten yönetilemez durumda. Onlar bölmek ister, biz ise derlemek toparlamak bütünleştirmek isteriz. Osmanlı ve Selçuklu`nun torunları olan bizlere düşen ise bu coğrafyayı derlemek ve toparlamaktır. Onlar önce sınırları böldü zihinleri sonra parçaladılar, biz ise önce zihinleri ve gönülleri toparlayıp ardından sınırları anlamsız hale getireceğiz Allah`ın izniyle" dedi.
BU ANAYASA TÜRKİYE`Yİ TAŞIMIYOR
Programın çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, anayasa komisyonu hakkında sorulan sorulara, "CHP`nin buradan çekilmesini esefle karşılıyoruz, hiçbir şekilde doğru bulmuyoruz. CHP, bunu hiçbir şekilde millete anlatamaz" diye cevap verdi. Bu anayasanın Türkiye`yi taşımadığını söyledi.
ÇÖP TENEKESİNE ATILMASI GEREKİR
Türkiye`nin sivil demokratik, toplumcu, özgürlükçü yeni bir anayasaya ihtiyacının olduğunu herkesin söylediğini belirten Kurtulmuş, "Herkes ilk söze başladığında, `Bu anayasa artık Türkiye`ye dar geliyor` diyor. Dolayısıyla şu dar gömleğin bu milletin sırtından bir an evvel çıkarılıp çöp tenekesine atılması lazım" dedi.
CHP FİKİRLERİNİ SÖYLEMEDEN ÇEKİLDİ
Kurtulmuş açıklamasının devamında, "Gelin sivil irade yeni bir anayasa yapsın. Bu anayasa yapma iradesinden kaçan kim olursa olsun millet bunu görür ve cezalandırır. Çok net söylüyorum. CHP`nin yapmış olduğu hele hele başta sağlanmış olan bu anlayış birliğine, fikri birliğe yakışmadı, uygun olmadı. Türkiye`nin bu kadar sıkıntıları varken Anayasa Uzlaşma Komisyonunun çalışmalarına devam ediyor olması, aynı zamanda Türkiye`de de ciddi bir şekilde siyasal kanalların açık olmasını da sağlayan bir müesseseydi. CHP`nin buradan çekilmesini esefle karşılıyoruz, hiçbir şekilde doğru bulmuyoruz. CHP, bunu hiçbir şekilde millete anlatamaz. Millet, CHP`yi anayasa kaçkını bir parti olarak görür. `Tam da sivil, demokratik bir anayasa yapılacaktı, burada CHP fikirlerini söylemeden çekildi. Bu süreci, bir yerde sabote etti` diye millet bunu görür ve gereğini yapar" dedi. DHA