Sinop'ta 12 Mayıs'ta meydana gelen olayda, geçtiğimiz yıl yaptığı küçük yaşta kız çocuklarıyla evlenilebileceği açıklamasıyla Müslüman çevrelerden dahi büyük tepki toplayan Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı Nureddin Yıldız, katılacağı 'Bu Zamanın Sabrı' konulu konferans öncesi protesto edilmiş, protestoya katılan 17 kişi de gözaltına alınmıştı.

FOTO: DHA FOTO: DHA


İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Sinop Şubesi tarafından organize edilen, Sinop Atatürk Spor Salonu'ndaki konferans için kente gelen Yıldız'a salon önünde toplanan bir grup tepki gösterdi. Küçük yaştaki çocukların evlenmesiyle ilgili sözleri tepki gören Nureddin Yıldız'ın konferans vermesini istemeyen Barış ve Demokrasi Platformu üyeleri protesto gösterisi yaptı. Atatürk Spor Salonu'na kadar yürüyen grup, polis tarafından kurulan barikatı yıktı. Polis gruba müdahale etti. Olayların büyümesi üzerine konferans iptal edildi.

 

SUÇLARI 'HALKI GALEYANA GETİRMEK'


İddiaya göre protesto eylemine katılan 19 kişi hakkında Cumhuriyet Savcılığı soruşturması sonrasında gözaltı kararı çıktı. 'Halkı galeyana getirme, izinleri alınmış olan konferansın yapılmasına engel olma, izinsiz eylem yapma ve polise mukavemet' suçları iddiasıyla 19 kişiden 17'si dün gece polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınanlara destek olmak isteyen bir grup vatandaş da İl Emniyet Müdürlüğü binası önünde bekledi.

FOTO: DHA FOTO: DHA


Bu sabah polisteki işlemleri tamamlanan 13 kişi adliyeye çıkarıldı. 4 kişinin ise polisteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi. Adliye önünde yine bir grup vatandaş destek için bekledi. Polis adliye çevresinde güvenlik önlemi aldı.

KAHRAMANMARAŞ'TA DA PROTESTO EDİLDİ


FOTO: DHA FOTO: DHA


Açıklamalarıyla tepki toplayan ilahiyatçı yazar Nureddin Yıldız, geçtiğimiz hafta da Kahramanmaraş'ta da protesto edilmişti. 'İnsanlık Zamanı' adlı konferans için Kahramanmaraş'a giden Yıldız'ı, etkinliğin yapılacağı Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nin yakınına ellerinde; ‘Maraş çocuklarına sahip çıkıyor, çalışan kadınımız namusumuzdur’ yazılı dövizler açan 30 kişilik grup, protesto gösterisi düzenlemişti.

FOTO: DHA FOTO: DHA

CHP'DEN NUREDDİN YILDIZ'A SUÇ DUYURUSU


CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın aralarında bulunduğu bir grup, “6 yaşında çocukların evlenebileceğini” söyleyen Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, CHP Çankaya İlçe Örgütü, Kadın Dayanışma Vakfı ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleriyle birlikte Ankara Adalet Sarayı önünde yaptığı açıklamada, Nazlıaka, “Yıldız’ın, 6 yaşında çocukların evlenebileceğini söylediğini”, “bunun çocuk istismarına yönelik bir cümle olduğunu” kaydetti.

nurettin-yildiz-1

NUREDDİN YILDIZ KİMDİR?


1960 Of doğumlu olan Nureddin Yıldız, İstanbul’a geldikten sonra erken yaşta ilk dini eğitimini aldı. Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesi’ne devam ettiği dönemde ilk yazı deneyimlerini kazandı. Nureddin Yıldız Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde aldığı bir yıllık eğitiminin ardından Mekke Ümmü’l-Kurra Üniversitesi’ne geçiş yaparak Usul-u Fıkıh bölümünü bitirdi. Abdulfettah Ebu Gudde, Ebu'l Hasen En'Nedvi ve Emin Saraç hocalarından bazılarıdır.