Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde dün PKK'lı teröristlerin eve tuzakladıkları patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Arif Çakır'ın cenazesi, Mardin'de düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Ankara'ya uğurlandı.

nusaybin-ic

Nusaybin İlçesi'nde şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Arif Çakır için Mardin'deki 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Selen Kışlası'nda cenaze töreni düzenlendi. Törene, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, AKP Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, İl Jandarma Komutanı Alaattin Karsavuran, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, şehitlerin aileleri, silah arkadaşları ve Mardinliler katıldı.
veda

Şehit Piyade Astsubay Çavuş Arif Çakır'ın Türk bayrağına sarılı tabutunun alana getirilmesiyle başlayan tören, şehidin öz geçmişinin okunmasıyla devam etti.

Ardından silah arkadaşları adına konuşan Yarbay Kubilay Karadeniz, şehidin daima milletin kalbinde yaşayacağını ve yaşamaya devam edeceğini belirterek, "Al kanlarının rengini bayrağına veren, vatan toprağını karış karış kanlarıyla sulayan şehit, aramızdan ayrılmadı. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize daha artan bir inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz. Kahraman şehitlerimizin emaneti olan 'bayrak', 'vatan' için kutsal nöbet sırası bizde. Aziz şehitlerimiz, sizlere layık olmanın bilinci içinde dimdik vazife başındayız, rahat uyuyun" diye konuştu.

Tören sonunda Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, şehit için dua okudu. Duanın ardından şehit Piyade Astsubay Çavuş Arif Çakır'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Ankara'ya uğurlandı.

DHA