MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde dün PKK'lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcının infilak etmesiyle ağır yaralanan, kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Cengiz Poyraz'ın cenazesi, düzenlenen uğurlama töreninin ardından memleketi Bursa'ya gönderildi.
Nusaybin İlçesi'nde 14 Mart'ta başlatılan operasyonlar kapsamında dün güvenlik güçlerince Fırat Mahallesi'nde bir binada yapılan aramada PKK'lıl teröristlerin tuzakladığı patlayıcının infilak etmesiyle 2 asker şehit oldu, 5 asker de yaralandı. Patlayıcının etkisiyle çöken binanın altında kalan yaralı askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Cengiz Poyraz'a hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu. Şehit asker için bu sabah Mardin'de uğurlama töreni düzenlendi.
70'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlası'nda düzenlenen törene, Vali Ömer Faruk Koçak, AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, silah arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından Yarbay Kubilay Karadeniz, TSK adına konuştu. Yarbay Karadeniz, terör örgütü mensuplarına yönelik icra edilen müşterek operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Cengiz Poyraz'ı şahadete uğurladıklarını ifade ederek, "Onlar aslında aramızdan hiç ayrılmadılar. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize daha artan bir inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz. Şimdi siz de tüm şehitlerimiz gibi bu vatanın yıkılmaz temelinin harcı oldunuz. Kahraman şehitlerimizin emaneti olan 'bayrak' 'vatan' için kutsal nöbet sırası bizde. Aziz şehitlerimiz, sizlere layık olmanın bilinci içinde dimdik vazife başındayız, rahat uyuyun" dedi.
Uğurlama töreninin ardından şehit Jandarma Jandarma Uzman Çavuş Cengiz Poyraz'ın cenazesi memleketi Bursa'ya uğurlandı.
KASIM AYINDA DÜĞÜNÜ OLACAKTI
İlk görev yeri Adıyaman'dan geçici görevle Nusaybin'e giden şehit Jandarma Uzman Çavuş Cengiz Poyraz'ın bir süre önce nişanlandığı ve önümüzdeki Kasım ayında da düğününün olacağı öğrenildi. Annesi ev kadını, babası ise tekstilci olan şehidin cenazesinin bugün ikindi namazı sonrası Mihraplı Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği belirtildi.

DHA