ŞEHİT TÖRENLE MEMLEKETİNE UĞURLANDI
Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lıların bombalı saldırısında şehit olan 25 yaşındaki özel harekat polis memuru Cebrail Aksöz için Mardin Emniyet Müdürlüğü'nde uğurlama töreni düzenlendi. Törene Vali Vali Ömer Faruk Koçak, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
6 POLİS DE YARALANDI
Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu katafalka konulmasıyla başlayan törende özgeçmişi okundu. Şehit Aksöz'ün 2012 yılında mesleğe başladığı bekar olduğu Bingöl'den Nusaybin'e geçici görevle geldiği belirtildi. İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, törende yaptığı konuşmada, Nusaybin'deki bombalı saldırıda 6 polis memurunun da yaralandığını söyledi. Teröristlerin önceden tuzakladığı bomba neticesinde memleket sevdalısı polis memuru Aksöz'ün şehit olduğunu belirten Pekcan, terörle mücadelede verilen kayıplara yenilerini eklenmesinin yürekleri yaraladığını, sabırları zorladığını söyledi. Pekcan, "Her türlü terör tehdidi karşısında meşru müdafaa hakkımızı kullanmaktan devlet olarak imtina etmediğimiz gibi bundan sonrada asla etmeyeceğiz. Kan emiciler son kale olarak Yüksekova,Şırnak ve Nusaybin'i görüyorlar. Şunu bilsinler ki, bu devlet masuma ve mazluma karşı ne kadar şefkatli ve merhametli ise hainler karşı da o derece sert ve kararlıdır. Son terörist temizlenene kadar bu mücadelemiz hız kesmeden devam edecektir. Biz buradayız, bu mücadele boyunca da dimdik ayakta duracağız" dedi.Mardin Müftüsü
Dursun Ali Coşkun'un okuduğu duanın ardından Aksöz'ün cenazesi İzmir'e uğurlandı.
BİNGÖL'DE TRAFİK KAZASINDA YARALANMIŞTI
Nusaybin'de şehit olan polis memuru Cebrail Aksöz, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğü'nde görev yapıyordu. Nusaybin'e geçici görevle giden Ersöz, 12 Aralık 2014 tarihinde bulunduğu zırhlı polis aracının Bingöl- Muş karayolunun Çevreyolu Bağlantı Kavşağı'nda başka bir araca çarpıp takla atması sonucu 2 meslektaşıyla birlikte yaralanmıştı.
Nezir GÜNEŞ/MARDİN,(DHA)

DHA