CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın öncülüğünde ve Ardahan Ticaret Sanayi Odası katkılarıyla gerçekleştirilen 'yatırım konferansı' Ardahan Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonunda başladı.


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın öncülüğünde ve Ardahan Ticaret Sanayi Odası katkılarıyla gerçekleştirilen 'yatırım konferansı' Ardahan Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonunda başladı. Konferansa CHP Genel Başkan Yardımcıları Öztürk Yılmaz, Yasemin Öney Cankurtaran ve Zeynep Altıok, Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, İstanbul Milletvekili Ali Şeker, İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, Parti Meclis Üyesi Ali Özgündüz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çeşitli üniversitelerden akademisyenler ve yatırım yapmayı düşünen iş adamları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Öztürk Yılmaz, yatırım konferansının yapılmasını engellemeye çalışanlar olduğunu söyledi. Diğer partililerin katılmamasını eleştiren Yılmaz, şunları söyledi:

"Burada bir yatırım konferansı yapmaya söz verdik. Dedik ki; bütün partiler, nasıl bir düğüne giderken her kesimden insan gelir ve orası mekan olur, orada toplanılır, orada eğlenilir, takılar takılır ve ondan sonra gidilirse burası da bir ortak alanımız olsun. Buraya da bütün siyasi partiler gelsin ve ne istiyorlarsa söylesinler, bütün değerlendirmeler burada yapılsın ve Ardahan için bir sonuç çıksın istedik. Biz böyle istedik ama Ardahan'a gerçekten yatırım yapılmasını istemeyenler varmış. Bizim bütçemizden maaşını verdiğimiz adamlar belli bir siyasi partinin hepsi ajanıymış. Ben bunları ayıplıyorum. Bu görevlerde ben de bulundum. Ben bir eski büyükelçiyim. 20 yılımı verdim bu devlete. Bu tür bir olayı ancak ve ancak partinin devletleştiği bir dönemi yaşıyoruz. Ve bunu şahsen yadırgadığımı, Ardahanlıların yadırgadığını, insanlara baskı kurup buraya gelmeyin diye telefon açılmasına rağmen buraya geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Tehditlere boyun eğmeyeceğiz. Şahsen ben fazla zamanımı yaşıyorum. Ben zaten ölümden gelmişim, sizin tehdidinizi de ayaklarımın altına alıyorum ve hınçla ezdiğimi ilan ediyorum buradan. Ticaret Odası Başkanımız çok büyük baskı altında kalmasına rağmen bize destek oldu ve kendisine teşekkür ediyoruz."

Ardahan’da halen daha taş devrinin yaşandığını belirten Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"’Dün benim muhatap almayacağım bir aklı evvel biz altyapıyı hazırladık, zaten altyapımız Ardahan’da mükemmel diyor. Ardahan’da altyapının mükemmel olmadığını köylerden gelen insanlar biliyor. Bizim burada köylerde kanalizasyon yok, yayla yolu yok, su yok, elektrik yok ve biz burada taş devrini yaşıyoruz. Bize burada masallar anlatılıyor. Bizim buna inanmamız isteniyor. Siz kimsiniz de bizi korkutuyorsunuz. Siz ne zamandan beri adam oldunuz da bizi korkutuyorsunuz. Sizin korkunuzu yerden yere çalarız biz. Hiç umurumuzda da değil ve burada biz varız ve bu konferans başarılı bir şekilde devam edecek."

Ardahan Ticaret Odası Başkanı Çetin Demirci ise Ardahan’ın Orta Asya’ya uzanan İpek Yolu üzerinde olup pek çok fırsata açık bir coğrafi kavşakta yer aldığını vurguladı. Çetin Demirci, iş adamlarını yatırım yapmaya davet etti. DHA