CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Necati Yılmaz, istifa eden Başkan Salih Bezci ve yönetim kurulu üyelerinin FETÖ operasyonu ile tehdit edilip edilmediklerini savundu. Gökçek’in oğulları Ahmet ve Osman Gökçek ile ve iki torununun da FETÖ’cü yapılanma kapsamında kapatılan okullardan mezun olduğunu açıkladı. Osman Gökçek, kapatılan Samanyolu Koleji’nde lise eğitimini tamamlamıştı.

GÖKÇEK: SAMANYOLU MEZUNUYUM


Osman Gökçek, yayın koordinatörü olduğu Beyaz TV’de bir programda okulu için, “O hizmetin içerisinde birçok arkadaşım var. Ama şimdi hiç biriyle görüşmüyoruz. Samanyolu Koleji mezunuyum'' demişti. CHP milletvekili Yılmaz ise, “Fethullah okullarında çocuklarını okutanlar, mezun olanlar, tutuklanıp işlerinden atılırken, mallarına el konulurken, Gökçekler için bu kural neden işlememektedir? Bu konumdaki Osman Gökçek kim ya da kimlerin himayesinde ATO‘ya başkan yapılmak istenmektedir? Kurallar sıradan FETÖ’cülere ayrı, AKP’li FETÖ’cülere ayrı mı uygulanmaktadır? ATO gibi saygın ve güzide bir kurumun başkanlığına Osman Gökçek hangi başarısı, liyakati ve de ticari tecrübesi nedeniyle aday yapılmaktadır?”  diye sordu.

AİLE BOYU BAŞKANLIK


Yılmaz açıklamasında ''Ankara 25 yıldır İ. Melih Gökçek tarafından bir derebeylik düzeni içinde yönetilmektedir. Gökçekler Ankara’da adeta “aile boyu başkan” durumundadır. Büyükşehir Belediye Başkanı, vakıf başkanı, Osmanlıspor Başkanlıkları, Gökçek ailesindedir. Şimdi de oğlu Osman Gökçek Ankara Ticaret Odası Başkanı yapılmak istenmektedir. Uzun yıllardır Ankara’da Melih Gökçek ve çocukları hep kazandı, çok kazandı. Ancak artık derebeylik dönemi bitti. Gökçekler için hasat dönemi sona erdi, şimdi hesap zamanı. Artık cemaat ile birlikte yürüdükleri yolun sonuna geldiler” dedi.