ADANA'da otomobil kiralama işi yapan Özkan Aktürk'ü (27) öldürüp ağabeyi Mehmet Salih Aktürk'ü (29) yaralayan katil zanlısı Ali Soran (35) hakkında ömür boyu ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Merkez Seyhan İlçesi'nde oto kiralama işi yapan Özkan Aktürk ile ağabeyi Mehmet Salih Aktürk, 9 Şubat'ta Gülbahçesi Mahallesi'nde işyerini kapatıp eve gitmek için yürümeye başladı. İçerisinde Ali Soran ile yeğeni 17 yaşındaki O.S.'nin bulunduğu 01 EAD 21 plakalı otomobil, Aktürk kardeşlerin yanına yaklaştı. Ali Soran da tabancayla Aktürk kardeşlere kurşun yağdırdı. Yaralanan kardeşlerden Özkan Aktürk kaldırıldığı hastanede öldü.
Aktürk kardeşler ile aralarında araç kiralama işinden kaynaklı alacak-verecek meselesi olduğu belirlenen Ali Soran ile yeğeni 8 gün sonra saklandıkları evde yakalandı. Şüphelilerden Ali Soran cinayeti yeğeninin işlediğini öne sürerken, O.S. ise amcasının suçu üzerine yıkmaya çalıştığını, olayla ilgisinin bulunmadığını söyledi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Ali Soran ve O.S. tutuklandı.
YEĞENİN DOSYASI AYRILDI
Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, Ali Soran hakkında, kasten öldürme suçundan ömür boyu, öldürmeye teşebbüs suçundan da 15 yıla kadar hapis cezası istedi. İddianame Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilirken yaşı küçük olduğu için dosyası ayrılan O.S. hakkında soruşturma ise sürüyor.

DHA