OSMAN ŞİŞKO TRABZON,(DHA)-TRABZON Avrasya Üniversitesi`nde, Hocalı Katliamı’nda hayatını kaybedenler için anma programı düzenlendi. Azerbeycan Milletvekili Ganire Paşayeva, “Hocalı’da soykırımı yapanlar şimdi PKK’ya asker gönderiyor” dedi.
Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı Kasabası’nda 26 Şubat 1992 yılında yaşanan ve 106’sı kadın, 63’ü çocuk 613 Azeri vatandaşın Ermenistan ordusu tarafından öldürüldüğü Hocalı Katliamı’nın 24’üncü yılında Avrasya Üniversitesi`nde anma programı düzenledi. Rektör Prof. Dr. Aşkın Asan moderatörlüğünde gerçekleşen anma programı, olayda hayatını kaybedenler için saygı duruşunun ardından Türk ve Azerbaycan ülkelerinin istiklal marşlarnın okunması ile başladı.
HOCALIDA YAPILAN SOYKIRIMDIR
Anma programının açılış konuşmasını yapan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, "Hocalı soykırımı sadece Azerbaycan’a yapılmış bir soykırım değildir. Bütün Türk milletine yapılmış bir soykırımdır ve hepimizin sorunudur. Bu düpedüz bir soykırımdır, katliamdır. Kardeşlerimiz her yerde bunu söylemekten korkmamalı. Bizim dedelerimizin yapmadığı soykırımları hiçbir delil olmadan konuşuyorlar. Ama bizim insanımız her delili, bilgisi ortada olan soykırımı söylemeye çekiniyor.Bu konudaki hakkımızı her türlü uluslararası platformda arayacağız" dedi.
"RUSLAR BU SOYKIRIMIN İÇİNDEYDİ"
Bu olayları yapanların arkalarındaki güçlere bakılması gerektiğine işaret ederek konuşmasını sürdüren Ganire Paşayeva, “Bu katliamı Rusya gördü ama hiçbir şey yapmadı. Ermenistan’ın o soykırımı yaptığı 366’ncı askeri alayı, Sovyetler Birliği`den kalan Rusya’nın askeri üssüydü. Bu askeri üs olayların tam içindeydi. Ama o zaman bu olayları yapanlar hiçbir şekilde ceza almadı. Ermenistan o savaş yıllarında Rusya’dan çok silah aldı. Zaten Ermenistan’ı orada devlet gibi yaratan Rusya’ydı. Bu duruma Avrupa da destek verdi. Çünkü, Azerbaycan Türkleri Rusya’nın bünyesinde olsa bile Çanakkale Savaşı’nda Anadolu’ya savaşmaya geldiler" diye konuştu.
O SOYKIRIMI YAPANLAR ŞİMDİ PKK`YA ASKER GÖNDERİYOR
DHA