Pokemon Go'nun Türkiye'de henüz resmi olarak yayınlanmamasının ardından oyunseverler "Pokemon Go nasıl indirilir?" sorusunu sormaya başladı. Oyunu indirmeyi başaran insanlar ise "Pokemon Go nasıl oynanır?"a bir cevap bulmaya çalışıyor. İşte dünyayı kasıp kavuran oyunun tüm detayları...

POKEMON GO'YU İOS IPHONE TELEFONLARA İNDİRMEK İÇİN

Android kullanıcıları internet ortamında dolaşan APK'yı cihazlarına atarak oyunu kurabilecek. Pokemon Go'yu iPhone'lara kurmak için ise Yeni Zellanda üzerinden açılmış bir Apple hesabı ya da yayınlanan herhangi bir ülkenin üzerinden açılmış App Store hesabı olması gerekiyor.

POKEMON GO'YU ANDROİD TELEFONLARA İNDİRMEK İÇİN

Pokemon Go’yu Android telefonlarına kurmak isteyen oyunseverler APK’yı internet ortamında aratıp bulabilirler. APK dosyasını yüklemek için telefonunuzda ayarlar sekmesindeki “Kaynağı Bilinmeyen Uygulamalara İzin Ver” seçeneği açık olmalıdır.

pokemon-go-indir-oyna

POKEMON GO'YA GÜNCELLEME GELDİ

İnsanların elinden düşürmediği oyun Pokemon Go’ya ilk iOS güncellemesi ise geldi. Oyuna iOS 1.0.1 sürüm güncellemesi ile bazı değişiklikler oldu. Bu güncelleme ile artık Google hesabınıza tam erişim istenmiyor. Oyun için bunun yerine “Google'da kim olduğunun bilinmesini istiyor musun?” veya “E-posta adresinizi görüntüleyin” seçenekleri çıkıyor. Daha önce güvenlik uzmanları tam erişim konusunda uyarmıştı.



POKEMON GO NASIL OYNANIR?

Oyun sanal dünyayla gerçek dünyayı birleştiriyor, dünyada gerçek mekanlara yayılmış Pokemon'ları toplamak için farklı konumlara gidip yeni Pokemon'lar avlamanız gerekiyor. Pokemon'lar özelliklerine göre farklı yerlere yayılmış durumda, oyuncuların sosyal medyada yaptığı yorumlarda su türü Pokemon'ların daha çok sahillerde bulunduğundan bahsediliyor. Bazı nadir görülen Pokemon'ların kuytu köşelerde bulunduğu her yerde rastlanamayacağı konuşuluyor.

İLGİLİ HABERPokemon Go hilesi bulundu ama...Pokemon Go hilesi bulundu ama...


İLGİLİ HABERPokemon Go artık hayatımızda işte Pokemon Go hakkında tüm merak edilenler!Pokemon Go artık hayatımızda işte Pokemon Go hakkında tüm merak edilenler!


PİKAÇU'YU YAKALAMAK ZOR DEĞİL

Başlangıçta etrafımızda 3 farklı Pokemon çıkıyor, bunlar Bulbasaur, Squirtle ve Charmander, bunlardan birini o anda yakalayabilirsiniz, ancak en sevilen Pokemon olan Pikaçuyu yakalamak ve oyuna onunla başlamak istiyorsanız, diğer 3 Pokemon'dan biraz uzaklaşıp beklemeniz gerekiyor, diğer 3 Pokemon tekrar belirecek ve bu sefer yanlarında Pikaçu da olacak.



Pokemon Go maillerinizi okuyor

Oyuna Gmail hesabı üzerinden bağlanılıyor ve tam erişim sağlandığı için mailleriniz tehlike altına giriyor. Bu tehlike, Pokemon Go'nun yapımcısı Niatic Labs'ın tüm maillerinizi okuması ve hatta sizin hesabınızdan mail gönderebilecek yetkiye sahip olması anlamına geliyor. Google hesaplarına tam erişim sağlayacak uygulamalara kullanıcıların kesinlikle tam güvenmesi gerekiyor. Tam yetki verilen uygulamalar Google şifresini değiştiremiyor ve Google Wallet gibi ödeme aracını kullanamıyor; ancak mailler okunabiliyor veya mail istenirse gönderilebiliyor.

Pokemon Go Hangi Bilgilerinize Erişiyor?

Oyuna Google hesabından giriş yaptığınızda, Niantic, sizin e-postalarınıza, Google Drive dökümanlarınıza erişebiliyor, Google arama geçmişinizi görebiliyor, Google Photos’taki resimlerinize, kontaklarınıza ve fazlasına erişebiliyor. Böylece sunuculara ulaşan herkese de bu bilgiler açık hale geliyor.

Pokemon Go için Takımlar Neye Göre belirlenir?

5 level olduktan sonra herhangi bir GYM’e tıkladığınızda size takım seçmeniz için seçenekler sunulmaktadır. Pokemon Go’da seçebileceğiniz 3 takım bulunmakta bunlar oyuncular arasında kırmızı, mavi ve sarı takımlar olarak adlandırılsa da takımların kendilerine ait isimleri bulunmakta, Valor takımı kırmızı, Mystic takımı mavi, Instinct takımı sarı renklidir.

POKESTOPLAR NE İŞE YARAR?


Pokestoplar etrafa yayılmış merkezi noktalar, önemli binalar, tarihi eserler, parklar, bahçeler, süs havuzları gibi konumlarda bulunmaktadır. Haritada mavi bir çubuk olarak gözüken bu noktalara yaklaştığınızda Pokestop’ta çıkan görseli parmağınızla çevirerek çeşitli ödüller kazanabilirsiniz. Pokestop ödülleri arasında en fazla ihtiyaç duyulan Poketoplar da var, Poketoplar Pokemon yakalamak için kullanılıyor ve oyun içinde hayati önem taşıyor.

TAM ERİŞİM NASIL KALDIRILIR?

Google Güvenlik, Bağlı uygulamalar ve siteler bölümünden hesabınıza erişim sağlayan uygulamaları görebilir ve kaldırabilirsiniz.

POKEMON GO RESMİ OLARAK YAYINLANMADIĞI İÇİN VİRÜS TEHLİKESİ ORTAYA ÇIKTI!

Pokemon Go oynayanların sayısı giderek artıyor. Henüz çıkalı birkaç gün olmasına rağmen oldukça ilgi gören oyun resmi olarak ise Türkiye'ye gelmedi. Apk'lar üzerinden bu oyunu indirmek ne kadar güvenli? Apk virüs bulaştırır mı?

Bir güvenlik şirketi Pokemon Go yüklemek için kullanılan Apk'ların birinde güvenlik açığı tespit etti. Bu açık tüzünden telefon dışarıdan gelen tehlikelere karşı savunmasız kalıyor. Bunun önüne geçmek çin güvenilir güvenlik uygulamalarını yüklemelisiniz.

Diyanet-SEN: Pokemon Go Yasaklansın

Diyanet-Sen Başkanı Mehmet Bayraktutar oyun ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. “Bu İslam dininin en güzel ibadet evi olan camileri hafife almaktır. İnsanların ibadet yeri camilerin ehemmiyet ve önemini küçümsemektir” diye konuştu. Batı dünyasının bir senaryosu olarak algıladığını kaydeden Bayraktutar, “Bunu kınıyorum. Türkiye'de yasaklanmasını istiyorum” dedi.

Günde 1,6 milyon dolar kazandırıyor

Pokemon Go’da oyunu ücretsiz oynanabilse de oyun içinde Poketopları, pokemonları etrafına toplamaya yarayan incense, şanslı yumurtalar, pokemonları çeken lure modül, çanta limitini artırma gibi pek çok faydalı şey alabiliyorsunuz. Mobil oyun sektörü ücretsiz oynanabilen oyunların oyun içi satın alma seçenekleri ile paralı olanlardan daha kazandırabildiğini gösterdi ki Pokemon Go bunun en son ve en başarılı örneklerinden biri. Ücretsiz bir oyun olan Pokemon Go, Nintendo ve oyunun yapımcılarına sadece ABD’de iOS kullanıcılarından günde 1.6 milyon dolar kazandırıyor. Henüz Android kullanıcılarının ne kadar kazandırdığı bilinmiyor.

İLGİLİ HABERPokemon GO'nun Nintendo'ya katkısı 11 milyar dolar olduPokemon GO'nun Nintendo'ya katkısı 11 milyar dolar oldu


İLGİLİ HABERInstagram'da çılgın ve komik Pokemon Go paylaşımlarıInstagram'da çılgın ve komik Pokemon Go paylaşımları


İLGİLİ HABERGeniş Pokemon Go rehberi: Nasıl güçlü Pokemon yakalanır? Pokemon Go evolve nasıl yapılır?Geniş Pokemon Go rehberi: Nasıl güçlü Pokemon yakalanır? Pokemon Go evolve nasıl yapılır?