Parasız Yatılı Bursluluk Sınavı (PYBS) sonuçları heyecanla bekleniyordu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre PYBS sonuçları gün içinde açıklanacak. PYBS sınavı 21 Mayısta yapılmış, öğrenciler eğitim desteği almak için sınavlarda ter dökmüştü. PYBS sınavı sonuçlarını kontrol etmek için sisteme girerken TC kimlik numaranız, doğum tarihiniz ve o an ekranda çıkan güvenlik kodunun girilmesi gerekmektedir. PYBS sonuçlarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

MEB PYBS SONUÇLARI

PYBS KONTENJANLARI


Öğretmen Çocuğu Kontenjanı: Anne veya babanın MEB'e bağlı resmî okullarda (14/7/1965 tarihli ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi sözleşmeli öğretmenler dâhil) öğretmen olarak görev yaptığına, emekli olduğuna veya görevde iken ya da emekli olduktan sonra vefat ettiğine dair belge istenecektir. Durumu uygun olmayanlar için bu bölüm e-Okul sisteminde kapalı olarak gelecektir.

Anne veya babası öğretmen olup boşanan öğretmenlerin çocukları da öğretmen çocuğu kontenjanından başvurabileceklerdir. Maddî durum tespitinde (EK–1) Öğrenci Ailesinin Maddi Durumunu Gösterir Beyanname çocuğun velayetinin olduğu ebeveyn tarafından doldurulacaktır.

Okul Yok Kontenjanı: Ailenin oturduğu yerleşim biriminde ortaokul veya imam hatip ortaokulu (taşımalı eğitim kapsamında olanlar dâhil) bulunmayanlardan durumlarını gösterir il/ilçe millî eğitim
müdürlüklerinden alacakları belge istenecektir.
Korunmaya Muhtaç Çocuk Kontenjanı: 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ile 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamına giren ve yetiştirme yurtlarından gelen veya aynı kanunlar gereğince haklarında tedbir kararı verilmiş olan öğrencilerden durumlarını gösterir belge istenecektir. 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ile 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında yer alanlar hariç sınava müracaat edecek bütün öğrencilerden “(EK–1) Öğrenci Ailesinin Maddî -Durumunu Gösterir Beyanname” istenecektir. Başvuru şartları altındaki tüm maddeler için verilen beyanlar ve belgeler okul müdürünün, ilgili müdür yardımcısının veya görevlendirilen bir müdür yardımcısının başkanlığında, en az 2 (iki) üye öğretmenden oluşan bir komisyon oluşturulacaktır. Bu komisyon tarafından, maddî durumları 2015 Malî Yılı için tespit edilen miktarı geçmeyen ve kontenjanla ilgili durumunu belgelendiremeyen öğrencilerin başvurularının incelenip gerekli düzeltmelerin yapılmasından sonra “diğer çocuk” kontenjanından müracaatları sağlanacaktır.


PYBS BURSLARI NE ZAMAN ÖDENİR?


Bugün belli olacak PYBS bursunun kazananları bursları 3 ayda alacaklar. Senede 4 sefer yatırılan PYBS bursu ilk olarak genellikle Eylül-Ekim aylarında yatırılır. Sonrasında öğrenciye yapılacak ödemeler Ekim, Ocak, Nisan ve Temmuz aylarında gerçekleştirilir. PYBS bursu sınavda alınan puanlara göre belirlenir.


PYBS KAYITLARI NE ZAMAN?


Bastil kutlamalarıPYBS sonucu burslu okumaya hak kazanan öğrenciler de kayıt yaptırdıkları/öğrenim gördükleri okul müdürlüğüne belgeleri ile birlikte en geç 30 Eylül 2016 tarihi saat 17:00'ye kadar müracaat edeceklerdir.