Şenol GEZER/SÖZCÜ
İstanbul Sarıyer-Beşiktaş arasında pusuya yatan teröristler, üzerinde çakar lamba bulunan aracı kurşun yağmuruna tuttu.

Aracı kullanan şoför yaralandı. Emniyet, can güvenliğine yönelik görev yapan araçların haricinde, çakar lamba yakılmaması ve emniyet şeritlerinin kullanılmamasını istedi.

Saldırı, 21.00 cicarında meydana geldi. FSM Köprüsü'nü kullanarak Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na geçiş yapan, seyir halindeki araç, Etiler Kavşağı'nda uzun namlulu silahlarla tarandı. Çakar lamba ve filmli camlardan dolayı hedef olan araca 4 kurşun isabet etti.

Durmayarak bir süre daha yoluna devam eden sürücü, Levent Viyadüğü girişine geldiğinde aracını durdurarak polise haber verdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi ve ambulans sevk edildi. Söz konusu adrese gelen sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından yaralı sürücüyü Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Polis ekipleri de otomobil üzerinde inceleme yaptı. İlk incelemede aracın sol ön kapısı ise motor kaputunda kurşun deliği olduğu görüldü. Saldırıya uğrayan rektörlük aracının seyir halindeyken 'çakar' tertibatı kullandığı öğrenildi.