Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un Ankara’da katıldığı bir sergide gerçekleştirilen suikast sonucu hayatını kaybetmesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 13 şüpheli gözaltına alındı.

Karlov'a suikast düzenleyen Mevlüt Mert Altıntaş’ın Aydın Söke’de yaşayan babası İsrafil, annesi Hamidiye ve kız kardeşi Seher Altıntaş gözaltına alındı. Altantaş’ın iki dayısı ile yengesinin de gözaltına alındığı belirtildi. Söke Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı’nın yönettiği operasyon sonucu gözaltına alınan 6 şüpheli, kimlik tespitlerinin ardından Aydın Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Şüphelilerin sorgulanmak üzere Ankara’ya götürüleceği öğrenildi.

[old_news_related_template title="'Suikast tek adamın işi değil'" desc="Türk hükümetinden üst düzey bir yetkili, AP'ye yaptığı açıklamada, Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş'ın muhtemelen yalnız hareket etmediğini belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/rus8802.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/suikast-tek-adamin-isi-degil-1577004/"]

Soruşturma kapsamında İzmir’de de 6 kişi gözaltına alındı. Ayrıca Altıntaş’ın Ankara’da aynı evi paylaştığı belirtilen avukat arkadaşı da gözaltına alındı.

İHA