MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “2B arazilerine devletin belirlediği rakam; 1’inci bölge 60 bin TL, 2’nci bölge 50 bin TL, 3’üncü bölge 38 bin TL’dir. Köylülerin bu rakamlarla arazileri satın almaları mümkün değildir. Yeniden fiyat tespiti yapılarak hatanın düzeltilmesini bekliyoruz. Bu bedellerle satıldığı takdirde bu köydeki araziler toplam 50-60 milyon TL’yi bulmaktadır. Köy 50-60 milyonu bırakın, 5 milyon TL’yi bile toplayacak kapasitede değildir. Bu arazilerin çoğunluğu kuru tarım arazileridir, bu yanlışlığın bir an önce düzeltilmesini bekliyor” dedi.

sarikaya2. KÖY DE SIRADA

CHP Mersin milletvekili Fikri Sağlar da SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada ‘’2B arazileri için çıkarılan ücretler köylüyü açlığa terk ediyor. Sarıkaya’nın ardından, Üçtepe köyünde yaşayan yurttaşlar da köyü toptan satmayı düşünüyor. Sarıkaya köyü 100 hane 2 bin 270 parsel 2B arazisi var. Köylünün dedelerinden kalma hazine arazileri için 2B kapsamında Maliye fahiş miktarlarda para çıkardı. Köylü yurttaş bu paratı nasıl ödesin, insaf'' dedi.

Konuyla ilgili eylem yapan ve seslerini duyurmaya çalışan Sarıkaya köylüleri de “Bu köy 1 Kasım genel seçimlerde iktidar partisine tam destek verdi. Bu konunun adalet ve hakkaniyet içinde düzeltilmasini istiyoruz” dediler. 1985 yılında Şener Şen'in başrolünü oynadığı Züğürt Ağa filmi Şanlıurfa'nın Haraptar Köyü'nde çekilmişti. Filmde, köyün ağası kuraklık yüzünden köyü satışa çıkartıp, köyü o yörede baraj yapmak isteyen politikacılara satmıştı.