UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16; Beşiktaş, Fenerbahçe ve Osmanlıspor’un mücadele edeceği UEFA Avrupa Ligi’nde son 32 turu maçlarının kura çekimi bugün İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi’nde gerçekleştirilecek. TSİ 14.00’te başlayacak Şampiyonlar Ligi son 16 turu kura çekiminin ardından 15.00’te de UEFA Avrupa Ligi’nde son 32 turunda mücadele edecek Beşiktaş, Fenerbahçe ve Osmanlıspor’un rakipleri de belli olacak. Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi kura çekimlerini aşağıdaki TRT Spor canlı yayın linkinde online izleyebilirsiniz.

TRT Spor canlı yayını - Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi Kura Çekimi İzle

Kura çekiminde aynı grup veya ülke takımları birbirleriyle eşleşemeyecek. Seribaşı takımlar, rövanş maçlarını sahalarında yapacak. Ligde son 32 turu maçları, 16 ve 23 Şubat 2017’de oynanacak.Avrupa Ligi’nde gruplarını lider tamamlayan Fenerbahçe ve Osmanlıspor ile Şampiyonlar Ligi üçüncüleri arasında en iyi 4 takım arasına giren Beşiktaş, son 32 turu kura çekimine seribaşı olarak katılacak.

Kura çekimi sonrasında ikinci turun ilk maçları 14-15 ile 21-22 Şubat, rövanşları ise 7-8 ve 14-15 Mart tarihlerinde oynanacak.

ŞAMPİYONLAR LİGİNDE SON 16'YA KALAN TAKIMLAR
İspanya'dan Barcelona, Atletico Madrid, Real Madrid, Sevilla, İngiltere'den Arsenal, Manchester City, Leicester City, Almanya'dan Bayern Münih, Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund, Fransa'dan Paris Saint-Germain, Monaco, İtalya'dan Napoli, Juventus ve Portekiz'den Benfica ile Porto adını son 16 turuna yazdırdı.

UEFA AVRUPA LİGİ'NDE SON 32'YE KALAN TAKIMLAR
Fenerbahçe, Manchester United, Osmanlıspor, APOEL, Olympiakos, Saint Etienne, Anderlecht, AZ Alkmaar, Zenit, Astra Giurgiu, Roma, Ajax, Celta Vigo, Schlke, Krasnodar, Sparta Prag,Southampton, Shakhtar Donetsk, Gent, Villarreal, Fiorentina ve PAOK.

Fenerbahçe’nin muhtemel rakipleri
Olympiakos, St. Etienne, AZ Alkmaar, Astra Giurgiu, Gent, Krasnodar, PAOK, Villarreal, Mönchengladbach, Rostov, Legia Varşova, Ludogorets
Ayrıca F Grubu’nda ertelenen Sassuolo – Genk maçı ile G, ve K Grubu’ndaki maçların ardından diğer muhtemel rakipler de netleşecek. (I Grubu’nda Krasnodar ikili averajdan dolayı ikinciliği garantiledi)

Beşiktaş’ın muhtemel rakipleri
Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde en iyi 4 üçüncü içerisinde yer aldığı için UEFA Avrupa Ligi’ndeki grup liderleriyle karşılaşmayacak.
Manchester United, Olympiakos, St. Etienne, AZ Alkmaar, Astra Giurgiu, Gent, Krasnodar, PAOK, Villarreal, Mönchengladbach, Rostov, Legia Varşova, Ludogorets

Osmanlıspor’un muhtemel rakipleri
Osmanlıspor da grubu lider tamamlamayı başardı. Lider Osmanlıspor da Şampiyonlar Ligi’nde gelen en iyi 4 üçüncü ile eşleşmeyecek. Ayrıca aynı gruptan geldikleri için Osmanlıspor, Villarreal ile de eşleşemeyecek.
Manchester United, Olympiakos, St. Etienne, AZ Alkmaar, Astra Giurgiu, Gent, Krasnodar, PAOK, Mönchengladbach, Rostov, Legia Varşova, Ludogorets