ŞANLIURFA'da, Özgür Kadınlar Kongresi üyesi kadınlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Anneliği reddeden, evini çevirmekten imtina eden bir kadın iş hayatında ne kadar başarılı olursa olsun eksiktir, yarımdır" sözlerini, basın açıklaması yaparak protesto etti.
Öğle saatlerinde Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplanan aralarında HDP milletvekilleri Dilek Öcalan ile Hüda Kaya'nın da yer aldığı Özgür Kadınlar Kongresi üyesi bir grup kadın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, katıldığı bir toplantıda yaptığı; "Kadının iş hayatındaki konumu onun anneliğini asla geriye atmamalıdır. 'Çalışıyorum' diye annelikten imtina eden bir kadın aslında kadınlığını inkar ediyor demektir. Anneliği reddeden, evini çevirmekten imtina eden bir kadın iş hayatında ne kadar başarılı olursa olsun eksiktir, yarımdır" sözlerine tepki gösterdi.
'Kadın kadındır, yarım aklındır' sloganı atan kadınlar adına konuşan 
HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, terörle mücadele operasyonlarının sürdüğü bölgelerde kadınların öldüğünü belirterek, "Annelik üzerine söz söyleyenler, 7 gün boyunca sokak ortasında bir anne ve ailesine vahşeti yaşatanların kadınlara ayar vermeye hakkı yoktur. Bu vahşeti yaşatanların kendisi yarım akıllıdır. Bizlere anneliği ve kadınlığı öğretemezler" dedi.
Kadınların seri imalat yapan çocuk doğurma makinesi gibi görülmemesi gerektiğini dile getiren Kaya, şöyle dedi:
"Neden doğuracaklar? Çetelere, mafyalara, savaş milislerine elemen yetiştirmek için mi? Hayır. Biz doğurursak da insan doğururuz. Öyle yarım akıllılar doğurmayız. Bizlere ayar vermeye çalışanlar, yıllarca Kürt analarına 'Ey Kürt anaları, gidin evlatlarınızı ikna edin dağlardan indirin. İşte meclis, gelsinler burada siyaset yapsınlar' dedi. Bunların samimiyetsizlik maskelerinin tüm dünya farkında."

DHA