TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile Başkanlık Divanı üyeleri, Erdoğan’ı Beştepe’deki sarayda ziyaret etti. AKP’li vekiller, Erdoğan’a “Darbe milletin iradesiyle engellendi. Ama zat-ı alinizin sayesinde bu kalkışma önlendi. Allah sizi başımızdan eksik etmesin. Allah iyi ki size bu millete bahşetmiş” dediler.

ÇÖP KAMYONU

Edinilen bilgiye göre, MHP Sakarya milletvekili Zihni Açba da, darbe girişimi sonrası düzenlenen operasyonlarda haksızlığa yol açılmamasını istedi ve “Türkiye biran önce normalleşme sürecine girmeli. İnsanların psikolojileri bozuldu. Kışlaların önünde çöp arabalarının olması da çok kötü bir görüntü” dedi. Erdoğan da MHP’li Açba’ya hak verdi ve şunları söyledi: “Bir-iki gün içerisinde, normalleşme süreci tamamlanmalı. Kışlalar önündeki o görüntünün kaldırılması için de talimat verdim. TSK başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarında yapılacak araştırma ve soruşturmalar ile, en ücra köşeye kadar bu terör örgütü, bu yapı temizlenecek. Ama gözaltı işlemlerinde ve OHAL sürecinde haksızlıklara mahal verilmemeli ve mağduriyetlere yol açılmamalı. Gerek Başbakanlık’ta gerekse bakanlıklarda bu konuda özel araştırma masaları, birimleri oluşturuldu. Suçlu ve suçsuzun ayırt edilmesi gerekir’’

İTİBARSIZLIK UYARISI

MHP Ankara milletvekili Erkan Haberal da, darbe girişimi sonrası başlatılan operasyonlarda TSK’nın itibarının zedelenmemesi uyarısında bulundu. Haberal, “Bu süreç peygamber ocağımız TSK’da bir haksızlığa dönüşmesin.  Operasyon ve soruşturmalarda FETÖ mensubu olup-olmayanlar ayırt edilsin. Sizin en yakınınızdaki yaverlerin de bu ihanete ortak olmasını üzüntüyle karşıladık” dedi. Erdoğan ise, “Evet ne yazık ki öyle. Bu bir takım zayıf yönlerimizden, zaaflarımızdan, hatalarımızdan kaynaklanan bir durum’’ cevabını verdi.