Halit YILMAZ SORGUN(Yozgat),(DHA)- DİYARBAKIR`ın Sur İlçesi`nde, dün sabah PKK`lı teröristlerle girdikleri çatışmalarda şehit olan 5 askerden biri olan 36 yaşındaki Astsubay Üstçavuş Nusrat Atmaca, Yozgat`ın Sorgun İlçesi`nde gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.
11 yıldır Nihal Atmaca ile evli olan, 7 yaşında Osman Kürşat, 5 yaşında Ülkü Nisa adında iki çocuğu bulunan şehit Astsubay Nusrat Atmaca`nın Türk bayrağına sarılı cenazesi, Diyarbakır`da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Ankara Etimesut Havalimanı`na, oradanda askeri helikopterle Yozgat`ın Sorgun İlçesi`ne getirildi. Şehidin Sorgun`da Yeni Camii`nde düzenlenen cenaze törenine eşi Nihal, çocukları Osman Kürşat ve Ülkü Nisa, Aşağıcumafakılı Köyü`nde çiftçilik yapan babası Osman Atmaca, annesi Fadime Atmaca, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Abdulkadir Akgül ve Ertuğrul Soysal, Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Hasan Başkök, askerler, yakınları ve binlerce kişi katıldı.
Şehit astsubayın ayakta durmakta güçlük çeken eşi Nihal Atmaca ile babası Osman Atmaca, polis ve yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilmeye çalışıldı. Şehidin yakınları ise "Şehidimizin tabutu başında herkes dik dursun, kimse ağlamasın" dedi. Şehidin annesi Fadime Atmaca ise oğlunun tabutu başına sedye ile getirildi. Oğlunun tabutu başında fenalaşan anne Fadime Atmaca, sağlık ekipleri tarafından sakinleştirildi. Şehidin 2 çocuğu ise babalarının tabutu başında sessizce durdu. Şehidin cenazesi, ikindi namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından, Aşağıcumafakılı Köyü`nden toprağa verildi.

DHA