İSTANBUL Vezneciler'de teröristlerin bombalı araçla düzenlediği saldırıda şehit olan 6 polisten, 22 yaşındaki Emrah Pekdoğan, Kırıkkale'de yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Henüz 2 yıl önce göreve İstanbul'da Çevik Kuvvet polisi olarak başlayan ve bekar olan Emrah Pekdoğan, bir hafta önce memleketi Kırıkkale'de halasının kızının düğününe katıldıktan sonra tekrar görev yerine döndü. Yakınları tarafından çok sevilen şehit polis Emrah Pekdoğan'ın cenazesine Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Ak Parti Kırıkkale milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Garnizon Komutanı, eski milletvekili Oğuz Kağan Köksal, eski vali ve eski milletvekili Behiç Çelik, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, il müdürleri, şehit Emrah Pekdoğan'ın yakınları, mesai arkadaşları ile birlikte yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
Önce Karşıyaka Mahallesi'ndeki baba evinde götürülen şehit polis Emrah Pekdoğan'ın cenazesi burada helallik alındıktan sonra öğle üzeri Kırıkkale Nur Camisi'ne getirildi. Burada şehit polisin Türk bayrağına sarılı tabutuna Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'ndan (MKEK) emekli olan babası Mehmet Pekdoğan, ağabeyi Üzeyir, yakınları ve mesai arkadaşları sarılarak, teröre lanet okudu. Şehidin annesi Narişen ve kız kardeşi Esma da cenazede güçlükle ayakta dururken göz yaşlarını tutamadı.
Şehit polis Emrah'ın babası Mehmet Pekdoğan, oğlunun tabutu başında haykırarak, "Ağlamayacağım dimdik ayaktayım. Teröristleri sevindirmeyeceğim" dedi.
Şehidin annesi Narişen sağlık görevlisi ve polis memurunun kollarında güçlükle ayakta durmaya çalışırken, "Ciğerime pusu kurup şehit ettiler" diye haykırıp, göz yaşı döktü.
Ak Parti milletvekillerinin cenaze törenine gelişi sırasında, şehit babası Mehmet Pekdoğan'ın yanında bulunan ve elini tutan bir yakını "Al bayrağa sarılı tubatları artık görün. Birleşmiş Milletlere milletin karşısına çıkıp 'Dünya beşten büyük' demekle bu iş olmuyor" diyerek tepki gösterdi. Yanındakiler şehit yakının ağzını kapatarak daha fazla tepki göstermesini engellemeye çalıştı.
Şehit polis Emrah Pekdoğan'ın cenazesi Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek'in kıldırdığı namazın ardından, Kırıkkale Şehitliği'nde toprağa verildi.

DHA