Eskişehir'de bir grup genç, Ankara`daki bombalı saldırıda şehit olan 28 kişi arasındaki sivil memur Muammer Kosacı (50) için araç konvoyu oluşturdu, ardından şehidin annesi Nazmiye Kosacı`nın (81) oturduğu evin önünde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu.

Foto:DHA


Şehidin yakınları, cenaze töreninden bir gün önce tek katlı evin dışına astıkları Türk Bayrağı`nın kimliği belirsiz kişiler tarafından kopartılarak çalındığını söyledi.
Sosyal medyada yapılan çağrı üzerine bir grup genç, akşam saatlerinde Üniversite Caddesi Espark Alışveriş Merkezi önünde araçlarıyla biraraya geldi. Gençler, Ankara`daki bombalı terör saldırısında şehit düşen ve dün Eskişehir`de toprağa verilen Milli Savunma Bakanlığı Dışilişkiler Daire Başkanlığı`nda sivil memur olarak görev yapan Muammer Kosacı için oluşturdukları araç konvoyu ile kentte tur attı. Gençler daha sonra şehidin annesi Nazmiye Kosacı`nın oturduğu Şirintepe Mahallesi Ülkümen Sokak`taki evinin önüne geldi.

Araçlardan inen grup burada evden dışarı çıkan şehidin annesi Nazmiye Kosacı ile kardeşleri Ayşe Ayper, Müzeyyen Kosacı, Necla Boztuna, Mustafa Kosacı ve Metin Kosacı`ya başsağlığı diledi.

`HER GÜN ŞEHİTLER GELİYOR, HER GÜN ACI YAŞANIYOR`

Gençler daha sonra şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu, ardından İstiklal Marşı ve dua okudu. Muammer Kosacı`nın kardeşi Metin kosacı evlerinin önüne gelip acılarını paylaşan gençlere teşekkür ederek, "Sözün kelimenin bittiği yer. Söyleyecek bir şey yok. Sürekli her gün şehitler geliyor. Her gün sürekli acı yaşanıyor. Kelimeler, sözler bitmiş. Allah şehitlerimizin taksiratlarını afetsin. Onlar bize haklarını helal etsin" dedi.

BAYRAĞI ÇALMIŞLAR

Bir yakını ise şehidin cenaze töreninden bir gün önce evin önüne asılan Türk Bayrağı`nın kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından çekilerek alındığını ve küçük bir parçasının kaldığını söyleyerek "Hangi delikanlı bayrağı kesip götürdüyse, o delikanlı delikanlı olarak ortaya çıksın. Öyle gecenin bir yarısında buradan bayrak kesip gitmek vatan hainliğidir. O vatan haini kimse gözüksün. Bu bayrağı indiremez kimse Tepebaşı semtinde. İndirecek varsa gelsin delikanlıca benim karşıma çıksın. Delikanlılık neymiş görsün" dedi.
DHA