Fatih TURAN GÜMÜŞHANE,(DHA) - DİYARBAKIR`ın Sur İlçesi`nde, PKK`lı teröristler tarafından şehit edilen Teğmen Recep Erdoğan, memleketi Gümüşhane`de törenle toprağa verildi.
Cenazesi dün memleketi Gümüşhane`ye getirilen 25 yaşındaki şehit Teğmen Recep Erdoğan için bugün Zafer Meydanı’nda cenaze töreni düzenlendi. Törene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Ak Parti Gümüşhane milletvekilleri Osman Akgül ve Cihan Pektaş, Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar ile Ayşe Sula Köseoğlu ile Bayburt milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Emniyet Müdürü Orhan Kar, Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksal, Gümüşhane Jandarma Komutan Vekili Yarbay Uğur Demir, protokol üyeleri, şehidin polis arkadaşları, ailesi ve binlerce kişi katıldı.
Teğmen Erdoğan’ın ağabeyi Davut Erdoğan, kardeşinin Türk bayrağına sarılını tabutu önünde gözyaşı dökenlerden ağlamamalarını isteyerek, "Kardeşim ölmedi, şehit oldu. Kalanlara duacıyız. Ağlamıyoruz. Bizler bayramda da ağlarız. Çok sağ ol kardeşim, bize bu gururu, onuru ve şerefi yaşattığın için" dedi. Teğmen Erdoğan’ın üniformalarını giyen kardeşi Osman Erdoğan`ın tören boyunca metanetlerini koruduğu gözlendi. Şehidin babası Vahiddin ve annesi Mecnun Erdoğan ile ailenin yakınları da şehidin tabutunu defalarca öptü.
DHA