MARDİN'in Dargeçit İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Jandarma Üsteğmen Emrah Şahin'in cenazesi, memleketi Mersin'de gözyaşları arasında toprağa verildi. Baba Cafer Şahin, oğlunu asker selamıyla uğurladı.
Toros Devlet Hastanesi'nden alınan Emrah Şahin'in cenazesi Muğdat Camisi'ne getirildi. Burada düzenlenen törene Vali Özdemir Çakacak, Ak Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Timurcan Ermiş, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, ailesi ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı.
Şehit askerin babası Cafer ile annesi Gülay Şahin yakınlarının desteği ile ayakta durabildi. Acılı baba, cenaze namazı öncesi oğlunun tabuna dokunarak öptü. Bir süre oğlunun tabutuna bakan baba Şahin, ardından inzibat askerinin elinde tuttuğu oğlunun ını okşayarak öptü. Anne Gülay Şahin de tören boyunca sessizce oğlunun tabutunu izledi. Saliha Şahin ise 2 yıllık eşinin tabutunun yanından ayrılmadı. Ağabeyi Halil Şahin de kardeşinin tabutuna sarılarak öptü.
Mersin Müftüsü Ali Melek'in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu top arabasına konuldu. Baba Cafer Şahin, oğlunu asker selamıyla uğurlarken, kalabalık da 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' ve 'Şehidim hakkını helal et bize' sloganları attı.
Bir süre top arabasında taşınan şehit Üsteğmen Şahin'in cenazesi Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi.

DHA