Mustafa İNSAN- Mustafa ERCAN- İbrahim MAŞE MERSİN, (DHA) - DİYARBAKIR`ın Sur İlçesi`nde PKK`lı teröristler tarafından şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş 28 yaşındaki Recep Aslan, Mersin`de gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin 3 aylık eşi Sevgi Aslan, "Bir aydır onu bekliyorum, gelmedi. Bana `Annenlere git` dedi. O da biliyordu böyle olacağını. Beni annemlere gönderdi" diye ağıt yaktı.
Diyarbakır Asker Hastanesi`nde düzenlenen törenin ardından uçakla getirildiği Adana Havaalanı`ndan alınan Recep Aslan`ın cenazesi, Mersin Muğdat Camisi`ne getirildi. Burada düzenlenen törene şehidin ailesi, yakınları, Vali Özdemir Çakacak, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Özgür Sanal, askeri ve mülki erken,  ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Yıllar önce Adıyaman`dan Mersin`e göç eden 7 çocuk sahibi baba Şevket ile anne Sultan Aslan törende güçlükle ayakta dururken, şehit uzman çavuşun 3 ay önce evlendiği eşi Sevgi Aslan gözyaşlarına boğuldu. Anne Aslan Kürtçe "Recebim, Recebim kurban olduğum Recebim. Ben öleydim, ben öleydim" diye ağıtlar yaktı.
`BÖYLE OLACAĞINI BİLİYORDU`
Dün öğle saatlerinde Isparta`daki birliğine teslim olan şehidin asker kardeşi Mehmet Aslan ise ağabeyinin tabutu başında gözyaşı döktü. Şehit yakınları birbirlerine sarılarak acılarını paylaşırken, vatandaşlar `Şehitler ölmez vatan bölünmez` sloganları atarak acılı aileye destek verdi. Törende acılı eş Sevgi Aslan, "Beni senden alan eller kırılsın. Bir gün evinde durmadı. Aldılar onu benden. Yeni evliydik biz. Bir aydır onu bekliyorum, gelmedi. Bana `Annenlere git` dedi. O da biliyordu böyle olacağını. Beni annemlere gönderdi" diyerek gözyaşı döktü.
DHA