MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin tuzakladığı bombanın patlaması sonucu şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ferhat Aktaş'ın cenazesi, memleketi Adana'nın Feke İlçesi'nde düzenlenen törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.
Adana Asker Hastanesi'nden alınan Ferhat Aktaş'ın cenazesi ilk olarak Kozan İlçesi'nin Türkeli Mahallesi'ndeki evinin önüne götürüldü. Bir süre önce babasını kaybeden, 6 ay önce uzman çavuş olarak göreve başlayan bekar Ferhat Aktaş'ın cenazesinin eve getirilmesiyle birlikte annesi Elif Aktaş gözyaşlarına boğuldu. Ağabeyleri Orhan Aktaş'ın Hatay'da, Faruk Aktaş'ın ise Samsun'da uzman çavuş olarak görev yapan şehidin cenazesi, dualar edilip helallik alınmasının ardından Feke İlçesi'ne bağlı Akoluk Köyü'ndeki Çamlı Mezarlığı'na götürüldü. Buradaki törene Adana Valisi Mustafa Büyük, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, askerler, kurum müdürleri, şehidin ailesi, yakınları ile vatandaşlar katıldı.
'ANNELER GÜNÜ HEDİYESİ OLARAK KENDİ GELDİ'
Cenaze töreninde oğlu için gözyaşı döken acılı anne Elif Aktaş, "2 ay önce Kozan'a gelmişti. Evimize bir bayrak asmıştı. Üniformasını çok seviyordu. En son önceki gün beni aradı, Anneler Günü'mü kutladı. Şimdi de Anneler Günü hediyesi olarak kendi geldi. Vatan sağolsun" dedi.
Törende şehidin ağabeyleri Orhan ve Faruk Aktaş da metanetlerini koruyarak taziyeleri kabul etti. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehit Ferhat Aktaş'ın cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.
ANNESİNİN ARKADAŞLARI İŞ BIRAKTI
Öte yandan anne Elif Aktaş'ın kirada oturduğu ve narenciye fabrikasında işçi olarak çalıştığı bildirildi. Aktaş'ın birlikte çalıştığı portakal işçileri de iş bırakarak cenazeye katıldı.

DHA