MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonlarda el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 28 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Sinan Oruç'un cenazesi, Bartın'ın Ulus İlçesi Kumlucu Beldesi'nde yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.
Sabah Bartın Devlet Hastanesi morgundan alınan şehit Sinan Oruç'un cenazesi, Kumlucu Beldesi'ndeki evinin önünde gözyaşlarıyla karşılandı. Şehidin babası Kumlucu İmam Hatip Ortaokulu'nda memur 51 yaşındaki Sefer Oruç, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutu başında asker selamı verirken gözyaşlarına boğuldu. Şehidin annesi Nazife Oruç ile ağabeyi 35 yaşındaki Sercan Oruç tabutun başında, kuzeni 6 yaşındaki Damla Oruç da balkonda gözyaşı döktü. Anne Nazife Oruç, Kuran okunması ve dua edilmesi sırasında başını bir an olsun tabuttan kaldırmadı. Şehidin cenazesi, helallik alınmasından sonra babası, ağabeyi ve diğer yakınlarının omuzlarında Kumluca Merkez Camii'ne taşındı. Şehidin ailesi ve diğer yakınları burada da tabutun başında gözyaşı döktü. Şehidin annesi Nazife Oruç, "Biricik yavrum, beni bırakıp nerelere gittin yavrum" diyerek ağıt yaktı.
Öğle namazından sonra kılınan cenaze namazına Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, askeri erkan ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Cenaze namazı sırasında şehidin annesi Nazife Oruç da tabutun yanında sedyede bekledi. Nazife Oruç, namazın ardından yine oğlunun tabutunu kucakladı. Şehit annesinin uzaklaştırılmasından sonra şehidin tabutu omuzlarda top arabasına taşındı. Şehidin ağabeyi Sercan Oruç, tabutun yanında, annesi Nazife Oruç da sağlık görevlileri eşliğinde top arabasının arkasından yürüdü. Şehidin cenazesi sloganlar ve tekbirler eşliğinde cenaze aracına konularak Kirsinler Köyü'ne götürüldü. Şehidin cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.

DHA