HAKKARİ’nin Şemdinli İlçesi kırsalındaki Tekeli Tabur Komutanlığı’na bağlı üs bölgesine PKK’lı teröristlerle çatışmada şehit olan piyade uzman çavuş İsmail Yüksel, memleketi Aksaray’ın Ağaçören İlçesi'nde yaklaşık 5 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.
Ağaçören Devlet Hastanesi Morgu'ndan alınan şehit uzman çavuş 23 yaşındaki İsmail Yüksel'in cenazesi, törenin yapılacağı Fatih Camii önüne getirildi. Buradaki törene Aksaray Vali Vekili Armağan Önal, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, ailesi, yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
Tören sırasında tabutun başına gelen şehit babası Ramazan Yüksel, oğlunun ını alıp öptü, ardından sarılarak ağladı. Kadın astsubayların desteğinde ayakta güçlükle durabilen şehit annesi Bahriye Yüksel de oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Sinir krizi geçiren şehidin kız kardeşleri ve yakını diğer kadınlara da hazır bekleyen ambulanslarda müdahale edildi.
Şehit uzman çavuş İsmail Yüksel ile aynı timde görevli olan silah arkadaşları da törene katılıp, şehit babası ve annesinin eline öptü, "Bundan böyle bizler de sizin evladınınız" dedi. Anne Bahriye Yüksel de, oğlunun silah arkadaşlarını sarılıp ağladı.
Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası şehit Yüksel'in cenazesi baba evine götürülerek helallik alındı, ardından ilçe mezarlığına götürülerek toprağa verildi.

 

DHA