HDP, Cizre'de yaralı sivilleri almak için giden, ancak çatışma ortasında kalan, aralarında milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın da bulunduğu grup için "acil çağrıda" bulundu. HDP Milletvekilleri de Ankara'da İçişleri Bakanlığı'na giderek, yaralılara acil müdahalede bulunulmasını istediler.

Zeynep GÜRCANLI / ANKARA

HDP Meclis Grup Başkanvekili İdris Baluken ile milletvekilleri Osman Baydemir, Ayşe Acar Başaran, Dengir Mir Mehmet Fırat, Hüda Kaya ve İbrahim Ayhan'dan oluşan heyeti, bugün Cizre'de yaşananları görüşmek üzere İçişleri Bakanlığı'na gittiler. HDP vekil heyeti, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile görüştü.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ise Meclis'te "acil yardım" çağrısıyla yaptığı açıklamada, Ala ile yapılan görüşmeye rağmen, Cizre'de çatışma ortasında kalan, bir evin bodrumuna sığınan yaralılar arasında "kan kaybedenler olduğunu", tıbbi müdahalede bulunulmadığını söyledi.

Çatışma ortasında kalan HDP heyetinde vekillerin dışında, belediye başkanları ve vatandaşların olduğunu söyleyen Demirtaş, "Heyet, Kaymakamın bilgisi dahilinde yaralılara müdahale etmeye gidiyordu. Durum çok vahim. Bir bodrumda 10 yaralı var, kan kaybediyorlar. Arkadaşlarımız İçişleri Bakanı ile görüştükten sonra şu an itibariyle ateşin kesildiğini öğrendik. Ama ambulans gidip yaralıları alamıyor" dedi.