Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun Karaman’da yaşanan ve Ensar Vakfı ile ilişkilendirilen çocuk tacizleriyle ilgili olarak ‘bir kereden bir şey olmaz’ açıklamasının ardından gündeme oturmuş ve büyük tepki almıştı.

Sansasyonel Karaman olayından sonra 2 çocuğa cinsel istismardan tutuklu bulunan Rize İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı ve Kızılay Şube Başkanı Mehmet Nuri Gezmiş’in 2001-2003 yılları arasında Riza Ensar Vakfı Başkanlığı yaptığı ortaya çıktı.

Böylece Ramazanoğlu’nun dediği gibi ‘bir kere’ değil; ‘iki kere’ olmuş oldu. Ardından bununla da bitmeyip; FBI’ın verdiği istihbaratla evindeki bilgisayara çocuk pornosu indirdiği tespit edilen Trakya Üniversitesi İlahiyat Profesörü ve Rektör Yardımcısı Hüseyin Sarıoğlu’nun Ensar Vakfı ile çalıştığı ortaya çıktı.

Bir kere değil; 3 kere olan Ensar skandallarının ardından Sema Ramazanoğlu’ndan bu kez de bir gaf gelmişti: ‘Tacize uğrayan çocukları cezalandıracağız.’ İstifa için 303 bin imza geldi! Bakan Ramazanoğlu’nun istifa etmesi için başlatılan imza kampanyasında şu ana kadar 303 bin kişi imza verdi.

Kampanyaya katılım için tıklayınız


Kampanya kapsamında toplanan imzalar Başbakan Ahmet Davutoğlu’na gönderilecek. Kampanya kapsamında yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (633 Sayılı) uyarınca MADDE 2- (1)’deki c maddesine göre en önemli görevi çocukların her türlü ihmal ve istismardan korunarak sağlıklı gelişimini temin etmek üzere; ulusal politika ve stratejilerin belirlenmesini koordine etmek, çocuklara yönelik sosyal hizmet ve yardım faaliyetlerini yürütmek, bu alanda ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile gönüllü kuruluşlar arasında işbirliği ve koordinasyonu sağlamaktır.

Bu doğrultuda, bir Aile ve Sosyal Politikalar Bakanının en önemli sorumluluğu özellikle çocukların zarar gördüğü olaylarda Devleti temsilen konunun sonuna kadar üstüne giderek, olaya dahil olan tüm kişi ve kurumları en ağır ceza alacakları biçimde yargıya taşımaktır.

Oysa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Ensar Vakfı’na yöneltilen cinsel istismar iddialarına ilişkin olarak, “Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz.

Biz Ensar Vakfı’nı da tanıyoruz, hizmetlerini de takdir ediyoruz” şeklinde bir demeç vermiştir. Bu demeciyle kendisinden beklenen sorumluluğu gerektiği biçimde yerine getiremeyeceğine inandığımız Sema Ramazanoğlu’nun derhal görevden alınmasını talep ediyoruz.”