ŞIRNAK'ta uygulanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonlar nedeniyle eğitimleri aksayan Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde okuyan 613 öğrenci, telafi eğitimlerine Batman Üniversitesi'nde devam edecek.
14 Mart 2016 tarihinden bu yana, sokağa çıkma yasağı uygulanan ve PKK operasyonların sürdüğü Şırnak'ta, Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde eğitim gören 613 öğrenci, 21 akademisyen ile birlikte artık Batman Üniversitesi'nin imkanlarıyla sağlanacak sınıflarda telafi eğitimi görecek. 208'i kız, 405'i erkekten oluşan toplam 613 öğrenciye 21 akademik ve 3 idari personel de eşlik edecek. Kız öğrenciler, Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı Batı Raman Kampüsü'ndeki kız yurdunda, erkek öğrenciler de yeni yapılan Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı Bayındırlık Mahallesi'ndeki Seyyid Bilal Öğrenci Yurdu'nda kalması sağlandı.
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, Şırnak Üniversitesi'nin talebi üzerine senatoda aldıkları kararla öğrencilerin kabul edildiğini belirterek, "Bilindiği üzere Şırnak'ta sokağa çıkma yasağı söz konusu. Şırnak Üniversitesi bu nedenle eğitim, öğretim faaliyetlerinde kesintiye gitmek zorunda kalmıştır. Şırnak Üniversitesi telafi dersleri yapılması için üniversitemize müracaat etti. Bizler de konuyu senatomuzda değerlendirdik. Aldığımız kararlar doğrultusunda Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin 613 öğrencisinin, 21 akademik, 3 idari personel ile üniversitemizde eğitim, öğretim faaliyetlerine kaldıkları yerden devam etmesi sağlanmıştır. İlahiyat Fakültesi öğretim elemanları için 4 akademik oda, Fakülte Sekreteri ve memurlar için 2 oda tahsis edilmiştir. Ayrıca, eğitim görecek öğrenciler için 6 adet 45 kişilik, 3 adet 90 kişilik derslik tahsis edilmiş, öğrencilerin yurt ve servis konularında da yardımcı olunmuş, yol gösterilmiştir. Öğrencilerin yemekhaneden, üniversitemizin öğrencileri ile aynı bedel üzerinden yemek yemeleri sağlanmıştır. Bu anlamda telafi programı süresince gerekli her türlü destek sağlanmaya çalışılacaktır" dedi.
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam'ı makamında ziyaret eden Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas, daha sonra Batı Raman ve merkez kampüslerini gezdi. Uluçam ile Nas, daha sonra Vali Azmi Çelik'i de makamında ziyaret etti.

DHA