Sekvan KÜDENŞIRNAK, (DHA) - BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu`nun Şırnak merkezinin Cizre İlçesi`ne taşınması açıklamasına, Şırnak ve Cizre Belediye başkanları ile HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız`dan tepki geldi. 
Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun Londra yolunda uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada gündeme getirdiği Hakkari il merkezinin Yüksekova`ya, Şırnak il merkezinin Cizre`ye taşınması açıklamasına Şırnak`tan tepki geldi. Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan, Başbakan`ın açıklamanın içeriğinden maksadın ne olduğunun anlaşılmadığını ifade ederek şunları söyledi:
"Şöyle bir gerekçe var sanki, `Şırnak`a gidenler bilir` demiş. `Şırnak`ın gelişme genişleme şansı yok.` Ama bu çok saçma bir gerekçe Türkiye`de gelişme ve genişleme veya coğrafi konum yönünden Şırnak`a benzer bir çok şehir var. Veya Hakkari`ye benzeyen bir çok il var. Hakkari 50 yıllık bir ildir. Şırnak yaklaşık 30 yıllık bir ildir. Bütün coğrafi yapısı, bütün ekonomik yapılanması her şeyi il merkezi olmasıyla planlanmış ve insanlar buna göre yaşamlarını sürdürüyorlar. Şimdi bunu tersine çevirmenin hem Hakkari hem Şırnak açısından geriye dönülmez zararları ortaya çıkarılacağı aşikar."
CİZRE BELEDİYE BAŞKANI: ZERRE KADAR DEĞERİ YOK
Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre Belediye Başkanı Kadir Konur da, geleceğe bakma açısından umutsuzluğun olduğu bir ortamda Başbakan`ın yaptığı açıklamanın kendileri açısından zerre kadar değerinin olmadığını söyledi. Kadir Konur şöyle konuştu:
"Burada insanlar ölüyor, cesetler sokaklarda kalıyor, bir il tartışması başlatmak duyarsızlaştırılan kamuoyunu daha da duyarsız hale getirmekten ve körelen insanlığı daha da köreltmekten başka anlamı yoktur. Şırnak 1990 yılında il ilan edildi. 30 yıllık bir il geçmişi vardır. Bu yaşanan hengame arasında böyle bir açıklamanın yapılması iyi niyetli bir açıklama değil. Ahlaklı ve vicdanlı bir bir insan için, bu kadar ölümün yaşandığı bir yerde bunu tartışmanın bir anlamı yoktur."
SARIYILDIZ: TAŞIMAK YERİNE KÖKLÜ ÇÖZÜM BULMAK GEREKİR
HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız da, Hakkari ve Şırnak`ın 1990`lı yıllarda askeri ve siyasi amaçlarla il yapıldıklarını, o zaman daha iyi hizmet sunmak ve iyi bir idare yönetimi oluşturmak için alınmış bir karar olmadığını savundu. Sarıyıldız şöyle devam etti:
DHA