Şırnak'ta, barikat ve hendeklerin kaldırılması ve il merkezinde bulunan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyon sürerken  bugün Yeşilyurt mahallesinden acı haber geldi. Burada çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu. Bu acı haberin ardından çatışmada ağır yaralanan 1 asker daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Ayrıca Mardin'in Nusaybin ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 1 polis şehit oldu, 7 güvenlik görevlisi yaralandı.

FOTO:DHA - Mehmetçik, bölgeyi teröristlerden temizlemek için operasyonlarını sürdürüyor.


Sokağa çıkma yasağı uygulanan kent merkezinde PKK'lıların yakalanması, hendeklerin kapatılıp barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların imhası 14 Mart'ta başlatılan 'Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu' sürüyor. Bugün sabah saatlerinde teröristlerin güvenlik güçlerine ateş açmasıyla çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle, henüz kimliği açıklanmayan 1 asker şehit düştü. Şırnak'ta devam eden operasyonda dün de 13 PKK'lı etkisiz hale getirilirken, ölü ele geçen terörist sayısı 28'e çıktı.

ŞEHİT SAYISI 2'YE ÇIKTI

Şırnak merkez Yeşilyurt Mahallesi'nde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında akşam saatlerinde sıcak temas sağlandı. PKK'lıların açtığı ilk ateşte bir özel harekat polisi şehit oldu. Şehit olan polisin naaşı Şırnak Asker Hastanesi Morgu'na getirildi.  Aynı mahallede bugün sabah saatlerinde de çıkan çatışmada 1 asker daha şehit olmuştu.

NUSAYBİN'DE 1 POLİS ŞEHİT

Nusaybin'de 14 Mart'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ile birlikte başlayan operasyon devam etti. İlçede Dicle ve Fırat mahallelerinde yoğunlaştırılan operasyonda güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada, 1 polis şehit oldu, 7 polis yaralandı.