Mehmet Selim YALÇIN SİLOPİ,(Şırnak),(DHA) - BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu tarafından Şırnak`ta görevlendirilen Ak Partili vekiller sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı Silopi İlçesi`nde incelemelerde bulunarak, esnafla sohbet etti.
Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından görevlendirilen aralarında Ak Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, İstanbul Milletvekilleri Nurettin Nebati, Ravza Kavakçı Kan, Şırnak İl Başkanı Mehmet Aşan, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan heyet Silopi İlçesi`nde incelemelerde bulundu. Heyet ilk temasını Silopi Kaymakam Vekili Habur Mülki İdare Amiri Ali Arıkan`ı makamında ziyaret ederek gerçekleştirdi. Kaymakamlık ziyaretinin ardından Ak Partili heyet ilçe esnafını ziyaret etti. Esnaf ziyaretinde bir pastaneye giren Nurettin Nebati, satın aldığı tatlıyı vatandaşa ikram etti, aldığı bir gömleği de bir gence hediye etti.
Esnaf ziyaretinin ardından heyet bu kez Ak Parti Silopi İlçe Başkanlığı`na geçti. Burada bir konuşma yapan Ak Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Aşan, Şırnak`ta yapılan siyasetin önemine vurgu yaparak, şunları söyledi: "“Daha düne kadar örgüte çağrı yapanlar, gelin bu memleketin hak hukuku özgürlüğü için bir şeyler yapalım diyenler, bunlara çağrı yapanlar bunlara oy verenler, bunlara bir şekilde sokaklarda bağırıp çağıranlar bugün bakıyorsunuz sahada bu insanlar yok. Kimisi Mersin`de kimisi Antalya`da kimisi metropollerde gene biz bu halk ile baş başa kaldık."
KENDİMİZİ ŞIRNAKLI OLARAK GÖRÜYORUZ
Ak Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı ise yaptığı konuşmasında Başbakan Davutoğlu tarafından Şırnak için görevlendirildiklerini ifade ederek, "Yaklaşık bir ay önce Afyon programında Sayın Başbakanımız 3 arkadaş olarak bizi Şırnak milletvekili olarak atadı. Bundan sonra biz kendimizi Şırnaklı olarak görüyoruz. Silopili, Cizreli olarak görüyoruz. İnşallah daha çok aranızda olacağız" açıklamasını yaptı. 
İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, de birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, şöyle konuştu: "Bugün arkamda şahadeti özgürlüğü devletin bölünmez bütünlüğünü milli birlik ve beraberliğimizi kardeşliğimizi, dostluğumuzu ve Kürdü, Türkü, Arabı, Çerkezi, Lazıyla bizleri asla bir birinden ayrılmaya izin vermeyecek. Al bayrağımızın önünde konuşuyoruz. Al bayrağımız göklerden yere düşmeyecek. Birlik ve beraberliğimizin dostluğumuzun tesisini köklerinden gelen güçle önümüzdeki yüz yıllara taşıyacak olan en büyük kadrolara, güçlü kadrolara taşıyan ve bu kadrolar ile birlikte Türkiye`yi sadece kendi içerisinde değil, coğrafyasında ve dünyada önemli noktalara getiren Ak Parti logosunun altında sizlere hitap ediyorum. Ne ben buradaki Kürt`ten vazgeçerim, ne buradaki Türk, Anadolu`nun muhtelif yerlerindeki Araplardan, Türklerden vazgeçer. Biz birbirimiz için birbirimizle hayatımızı idame ettirmek için adeta yaratılmışız. Etle tırnak basit kalır. Çünkü eşimiz, aşımız ortak. Cudi dağına bakarken o güzelliği gören gözlerin Türk, Kürt gözü olmasıyla arasında hiçbir fark yok."
DHA