Usta gazeteci, SÖZCÜ Yazarı Yılmaz Özdil’in maden şehidi Ali Yüksel’in oğlu Furkan’ın sünnet düğünü olduğunu duyurmasıyla ve yaptığı çağrının ardından dünyanın en büyük ailesi harekete geçti. Furkan için dünyanın dört bir yanından İzmir’e kamyon kamyon hediye geldi. Furkan ve ailesi binlerce hediyeyi Somalı diğer çocuklarla paylaştı. Dün ise Soma'nın düğün günüydü... Sayısız iyi yürekli insanın kalbi bugün Furkan için çarptı. SÖZCÜ ekibi düğünü ve öncesini anbean takip etti.

FOTO: SÖZCÜ FOTO: SÖZCÜ


İşte düğünden notlar;

Soma'da il sünnet düğünü Furkan Yüksel'in ailesi ile birlikte yaşadığı Atatürk Mahallesi'nde yapıldı. Yağışlı havaya rağmen düğüne katılım hayli yüksekti.

Ailenin akrabaları ve komşularının yanı sıra Soma dışından da düğüne gelenler vardı. İzmir'den İstanbul'a, Bodrum'dan Manisa'ya kadar birçok insan maden şehitlerinin emanetlerine sahip çıkmak ve düğündeki mutluluğa katkıda bulunmak için Soma'ya geldi.

FOTO: Gökmen ULU / SOMA FOTO: Gökmen ULU / SOMA

YÜZLER GÜLDÜ


Her iki düğünde de mehteran bölükleri marşlar çaldı, şarkılar söyledi. Furkan ve ikiz kardeşi Betül düğün alanına at arabası ile geldi.

FOTO: SÖZCÜ FOTO: SÖZCÜ


Palyaçolar eğlenceli oyunlar eşliğinde çocuklar ile yarışmalar yaptı, yeni gelen armağanları dağıttı. İkisi de masal kahramanları gibiydi. Öğle namazının ardından camide mevlit okundu. Davetlilere güzel yemekler ikram edildi. Daha sonra takı merasimi yapıldı.

Küba ve Gana sirk grupları da sünnet düğünü için Bodrum'dan çocukları eğlendirmeye gelenler arasındaydı... Kübalı ve Ganalı sirk grupları da sünnet düğünü için Bodrum'dan çocukları eğlendirmeye gelenler arasındaydı...


Gelenler arasında çok sayıda palyaço vardı. Palyaçolar atmosferi hayli renklendirirken televizyon sunucusu İkbal Gürpınar da düğüne beraberinde getirdiği çocuk oyun ekibi ile birlikte katıldı.

FOTO: SÖZCÜ FOTO: SÖZCÜ

TÜRK CHOPPER'DAN BÜYÜK SÜRPRİZ


Günün en sıra dışı anlarına ise Türk Chopper Motosiklet Kulübü imza attı. Yağışlı havaya karşın yola çıkan Türk Chopper'ın ilk durağı Furkan'ın sünneti oldu.

FOTO: SÖZCÜ FOTO: SÖZCÜ


Selim'in düğününde de benzer manzaralar vardı. Bodrum'dan gelen akrobasi ekibi davetlilere eğlenceli ve heyecanlı anlar yaşattı. Yüksel ailesi hediye tepsisi ile Tokgöz ailesini ziyaret etti. İki anne birbiri ile kucaklaştı. Bu özel anlara faciada eşlerini, evlatlarını yitiren diğer madenci aileleri de katıldı. Kenetlendiler. Kalpler birleşti. Duygu yüklü anlar yaşandı.

FOTO: SÖZCÜ FOTO: SÖZCÜ


Daha sonra Türk Chopper MK Üyeleri sünnet çocukları ile arkadaşlarını motosikletlerine alarak şehir turu yaptırdı. Çocuklar motorcu işareti vererek mutlu bir tur attı.

KAYMAKAM DA KATILDI


Düğünlere Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş da katıldı. Altıntaş, "Maden şehitlerimizin bizlere emaneti olan çocukları ve ailelerinin maddi ve manevi yanındayız" mesajı verdi. Soma'nın AKP'li Belediye Başkanı Hasan Ergene'nin düğünlere katılmaması ise dikkatlerden kaçmadı.

furkan-banner

CENNETE MEKTUP YAZAN ÇOCUKLAR

Türkiye onları “Cennete Yazılan Mektuplar” ile tanıdı. Soma Faciası’nda yaşamını yitiren madenci Ali Yüksel’in 10 yaşındaki ikizleri Betül ve Furkan’ın, babalarının kabrine bıraktığı mektuplar vicdan sahibi herkesi çok etkiledi.

YILMAZ ÖZDİL ÇAĞRI YAPTI, 'DÜNYA' SESSİZ KALMADI


Yılmaz Özdil, facianın ikinci yıldönümü olan 13 Mayıs’ta bir kez daha onları kaleme aldı. Furkan’ın 22 Mayıs’ta sünnet düğünü olduğunu duyurarak, dünyanın en büyük ailesine çağrı yaptı : “Gelin hep beraber kirvesi olalım” dedi. Dünyanın dört bir yanından insanlar; hediyeleri, destek mektupları ve sivil toplum kuruluşları ile Furkan'ın yanında olduklarını hissettirdiler.

ÇİFTE DÜĞÜN VAR


Maden şehidi Ferhat Tokgöz’ün dört yaşındaki oğlu Selim’in de dün sünnet düğünü yapıldı. Dünyanın en büyük ailesinin tüm Somalı çocuklar ile paylaşılacak hediyelerinde sünnet çocuğu Selim de özel bir yere sahip olacak.

FOTO:SÖZCÜ – Selim Tokgöz de Furkan gibi erkekliğe ilk adımını atıyor. Selim geçtiğimiz gün babasının mezarına giderek dua etti. FOTO:SÖZCÜ – Selim Tokgöz de Furkan gibi erkekliğe ilk adımını atıyor. Selim geçtiğimiz gün babasının mezarına giderek dua etti.

SELİM’İN KİRVESİ FURKAN'IN AMCASI ERHAN YÜKSEL


Selim Tokgöz’e en anlamlı hediye Furkan’ın amcası Erhan Yüksel’den geldi. Amca Erhan Yüksel yeğeni gibi erkekliğe ilk adımını atacak olan Selim’in kirvesi oldu.