Edip TEKİN BURSA, (DHA)-SOMALİ Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, geceyi geçirdiği Bursa`da cuma namazını Ulucami`de kıldı. Kapalı Çarşı esnafını ziyaret eden Mahmud, öğleden sonra Bursa`dan ayrıldı.
Resmi temaslarda bulunmak için dün Bursa’ya gelen Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, bugün cuma namazını Ulu Cami’de kıldı. Namazını kıldıktan sonra Kapalıçarşı esnafını ziyaret eden Mahmud için üst düzey güvenlik önlemi alındı. Kapalı çarşının giriş çıkışları polisin kontrolü altına alınırken çarşı içinde de görev yapan sivil polis sayısı artırıldı. Daha sonra Kapalı Çarşı`nın hemen yanında bulunan Kozahan’a geçen Mahmud burada bir süre dinlenip ikram edilen çayı içti. Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile ak Parti Bursa Milletvekili Cemalettin Kani Torun`un da kendisine eşlik ettiği konuk Cumhurbaşkanı daha sonra Ulucami önünde bekleyen makam aracına binerek Bursa`dan ayrıldı.
Hasan Şeyh Mahmud`un, makam aracına binerken güvenlik açısından yolun trafiğe kapanması sırasında, aralarında siren çalan ambulansında bulunduğu bir çok araç kısa bir süre bekletildi.
DHA